Annonce
Mindeord

Mindeord: Marianne Nielsen

Tove Damsgaard, Strandbygade 8, Esbjerg skriver følgende mindeord om Marianne Nielsen, Simmersted, Vojens.

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget underretning om Mariannes alt for tidlige død.

Jeg har kendt Marianne, siden hun blev elev ved Vojens kommune i 1972.

Vi fik et meget tæt og tillidsfuldt samarbejde, som naturligt blev videreført, da rådhuset blev indviet.

Marianne var meget ansvarsbevidst og flittig. Hun gik aldrig hjem, hvis arbejdet ikke var færdiggjort.

Hun havde hus i Vojens, men kørte hver dag hjem til Simmersted for at hjælp forældrene bl. a. med at røgte.

Marianne var vellidt af kolleger i hele rådhuset. Og mødte også stor tillid og anerkendelse af vore politikere.

Som privat person var Marianne meget stille udadtil, men hun gik ikke af vejen for en fest og var aldrig den første, der gik hjem. Vores tætte samarbejde udviklede sig til et varmt og tillidsfuldt venskab, som Marianne aldrig udnyttede trods vores arbejdsmæssige relation.

Marianne avancerede og blev leder af sekretariatet i Undervisnings- og socialforvaltningen.

Vi arbejdede sammen i 27 år, indtil jeg blev pensioneret i 1999. I de 20 år siden har vi holdt venskabet vedlige og haft god kontakt ved besøg hos hinanden i Simmersted, i sommerhuset i Hejsager og i Esbjerg.

Marianne sluttede sin karriere ved Haderslev kommune på grund af kommunesammenlægningen. Det var et kulturchok for hende, og de sidste år glædede hun sig til at blive pensioneret og vende hjem til landbruget i Simmersted for at nyde livet som pensionist.

Marianne var ugift men efterlader sin bror, Karl Robert og dennes familie, som hun havde tæt kontakt med.

Jeg vil bevare mindet om Marianne som en fantastisk loyal kollega og ven.

Æret være Mariannes minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce