Annonce
forside

Mindeord: Niels Ove Thøgersen

Det er med stor sorg, vi har taget afsked med et stort varmt menneske, der i hele sit liv har givet så meget til andre, uden at forvente at få noget igen.

Niels Ove blev født i Grimstrup i 1937, hvor han voksede op med sine forældre og fire søskende, som han altid har haft et tæt forhold til.

I 1964 købte han sin bedstefars gård, hvor han i starten havde kvægbrug. Senere renoverede de gården, så han kunne holde grise.

I 1967 mødte han sin Grethe, som var fra samme sogn. Hun flyttede ind på gården, og de blev gift i 1968.

Niels Ove drev landbruget sammen med Grethe indtil 2002 og i 2012 blev gården solgt, og de flyttede til Bramming.

Fritidslivet var vigtigt for Niels Ove, hvor især Idrætsforeningen havde en stor plads i hans liv. Han var formand for GHRI gennem mange år.

Sideløbende gjorde han en stor indsats ved bankospillet for Grimstrup- og Agerbæk idrætsforening.

Ydermere involverede Niels Ove sig i bestyrelsesarbejdet for Korsvejens Foderstof.

Niels Ove brændte for det lokale, hvilket især kom til udtryk, da Bikuben valgte at lukke deres filial i Grimstrup. Niels Ove tog sagen i egen hånd og tog kontakt til Andelskassen i Årre, hvilket resulterede i at Grimstrup fik en ny bankfilial.

I 1981 blev han aktiv i kommunalbestyrelsen i Helle Kommune, hvor han sad i 4 perioder. Han kæmpede for at udvikle lokalområdet, hvor han bl.a. var med til at få udstykket området på Egebakken i Grimstrup.

Endvidere ydede Niels Ove en stor indsats for Sognearkivet i Grimstrup.

Niels Oves hjerte bankede for fodbolden. Han fulgte både GHRI og EFB i mange år fra tilskuerpladserne og gik heller ikke glip af mange fodboldkampe i fjernsynet.

Han elskede at bo i Grimstrup, hvor han var tæt på skov og mose. Her kunne han nyde naturen på sine gåture med hunden.

Han satte også pris på at opleve verden på adskillige ture og rejser med Ældresagen sammen med Grethe.

Niels Ove elskede kortspil i både kortklubben og med familie og venner, hvilket har været anledning til mange hyggelige stunder, hvor der også var plads til en masse gode snakke.

Niels Ove var en rigtig hyggeonkel, en godmodig drillepind og en betænksom mand, som gjorde meget ud af, at alle følte sig godt tilpas.

Niels Ove har haft et langt sygdomsforløb helt siden 2005, hvor de sidste år har været hårde. Grethe og Niels Ove stod sammen om alting - også i den sidste svære tid.

Han vil blive savnet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce