Annonce
forside

Mindeord om Arne Nielsen

To dage før juleaften fik vi den triste og ubærlige besked, at vores søn og bror, Arne Nielsen, pludselig var død 63 år gammel. Arne blev født på ejendomme Nybo i Vind den 26. juli 1954. Han var den ældste af Emma og Henrik Nielsens fem børn. Arne var så meget ældre end os andre, at han helt naturligt var den bror, vi andre så op til. Arne havde en ganske særlig evne til at huske gamle dage, og fortalte gerne om hvordan det var at gå i den gamle stråtækte skole i Agerfeld.

I en ganske ung alder fandt han sit livs kærlighed, Grethe Ladekær, der stammer fra Vinding. Efter at have arbejdet på Soldaterhjemmet i Holstebro og aftjent sin værnepligt i Holstebro, drog Arne og Grethe til Sjælland for at uddanne sig til diakon og lærer.

Efter uddannelse vendt de tilbage til Jylland og købte hus på Daltoften i Grindsted.

I 1990 købte Arne og Grethe en mindre landbrugsejendom i udkanten af Grindsted, og de begyndte at drømme om, hvordan livet på landet skulle forme sig.

Drømmene nåede ikke at blive til virkelighed, før en voldsom brand lagde størstedelen af ejendomme i ruiner. Hvad der så håbeløs ud i nuet, gav dog pludselig nye muligheder, og de fik opbygget en flot og moderne ejendom med masser af plads både ude og inde.

Loftetagen blev ombygget, så der var plads til de tre drenge og deres kammerater. I hjemmet var der højt til loftet, og der blev opdraget med kærlighed og gode eksempler. At det har været en god strategi, er de tre drenge og deres fantastiske familier et godt eksempel på.

I det meste af sit arbejdsliv har Arne arbejdet med mennesker, der har haft det svært, og som der ikke levnes meget plads til i et moderne samfund. Arne brændte for at gøre en forskel, og de få gange hvor jeg har oplevet ham virkelig vred, var når der blev talt ondt om mennesker, der efter hans overbevisning ikke fik rimelige vilkår at leve under. Jer er sikker på, at mange af disse mennesker i dag oplever et lige så stort savn, som vi gør.

Arne og Grethe nåede heldigvis at opleve rigtig meget sammen. Det er blevet til masser af rejser, og i 2003 tog de vores forældre med til Norge. Det var første gang de var uden for landets grænser, og det var en stor oplevelse for dem, at opleve naturen i Norge.

Arne var den faste klippe i vores familie, og hans død efterlader et gabende krater, som er ubærlig at tænke på. Heldigvis efterlader han endnu flere gode minder, og dem vil vi hjælpe hinanden med at holde levende, og den faste klippe vil altid stå som et monument i familien.

Æret være Arne's minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce