Annonce
Aabenraa

Mindeord om Jørgen Søndergaard Nissen, Jormorvej 4, Stevelt, 6100 Haderslev

Meddelelsen om Jørgen Søndergaard Nissens død 9. juli 2019 gjorde ondt blandt os, der kendte ham og arbejdede sammen med ham.

Jørgen Søndergaard Nissen var uddannet socialpædagog. Efter ansættelse som socialpædagog på "Under Kastanjen" og som misbrugsbehandler på "Sydgården Haderslev" i Haderslev Kommune, blev Jørgen i 2003 ansat som familiebehandler i Aabenraa Kommune.

I 2013 blev Jørgen ansat i en af to nyoprettede stillinger som skolehjemvejledere under Børn og Familie. Stillingen var skræddersyet til Jørgen. Ordningen var en del af Aabenraa Kommunes strategi for arbejdet med udsatte børn, unge og deres familier. Lovgivningsmæssigt var ordningen etableret under skolelovgivningen, men med fagligheden hentet i sociallovgivningen.

Jørgen fungerede som skolehjemvejleder knyttet til blandt andre Høje Kolstrup Skole.

I 2015 blev Jørgens ansættelse flyttet til PPR-Aabenraa.

Jørgen Søndergaard Nissen kæmpede i hele sit arbejdsliv for de udsatte i samfundet. I Aabenraa Kommune kæmpede han for de børn og familier, han som familievejleder og skolehjemvejleder kom i kontakt med. Jørgen turde tænke utraditionelt og var i besiddelse af en høj faglighed. I sit daglige virke var han handlingsorienteret. Jørgen havde brug for og tog den plads og det rum, han fandt nødvendigt i sin opgaveløsning. Dette fandt sted med konstant fokus på og til gavn for det enkelte barn og den enkelte familie. Som vejleder vandt han hurtigt børnenes og familiernes tillid og ydede alle den bedste faglige støtte og omsorg.

Som kollega var Jørgen afholdt. Han var en god og omsorgsfuld kollega og sparringspartner. Det gode humør, den skæve sønderjyske humor og den kvikke bemærkning var hans tro følgesvende.

Vores tanker er i denne svære stund hos Jørgens familie.

Æret vær Jørgen Søndergaard Nissens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce