Annonce
forside

Mindeord om Justus Erichsen

Justus Erichsen døde uventet den 3. oktober, og Højst Sogn har mistet en ildsjæl, en entusiast, tidligere formand for borgerforeningen og ikke mindst vores julemand.

Når vi tænker tilbage på Justus, vil det være med det samme skæve smil, som vi altid blev mødt med, når vi faldt i snak med ham. Justus havde en mening om, hvordan tingene kunne gøres bedst, og han delte heldigvis og gerne ud af sine erfaringer. Vi er aldrig gået forgæves, når vi har henvendt os til Justus. Han bidrog, hvor han kunne og gjorde ikke noget halvt. Justus ville det bedste for sin by og sit sogn og har sat sit præg på byen med bl.a. krolfbane, hyggebænk og infoskilt ved Carl Mahlers Skov, som formand for borgerforeningen og i julemandskostume til juletræsfesten. En af de mange gode egenskaber, Justus havde, var, at han var direkte i sin kommunikation - vi vidste altid, hvor vi havde ham, der var ingen skjult dagsorden. Og så var han "snutte". Og han så helst, at han fik igen af samme, drillende skuffe - om det var på to-mandshånd eller når han var ordstyrer til generalforsamlinger, det var altid underholdende. Livsmodet var intakt til det sidste, og sidste gang vi havde fornøjelsen af hans selskab var ved indvielsen af Liv i Alléen, hvor han - som altid - troppede op med sin Erika under armen, klar til hyggesnak og godt samvær. Ved begravelsen fortalte præsten, at Justus, efter at han blev syg, har sagt, at han har haft et godt liv. Justus har ikke bare haft et godt liv, han har også bidraget til det gode liv i Højst Sogn, og vi er glade for, at vi nåede at arbejde sammen med ham, og takker Erika fordi vi måtte låne ham så meget - vi kommer til at savne ham. Æret være Justus' minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce