Annonce
forside

Mindeord om Karen Træholt Odegaard

Grindsted: På en af forårets smukkeste dage fik vi den triste meddelelse, at Karen ikke mere var blandt os.

I Karen havde Grindsted-Billund Soroptimistklub et afholdt og skattet medlem gennem mere end 10 år. I Karens spinkle krop gemte der sig et stort og varmt hjerte for andre, så derfor faldt engagementet i at forbedre kvinder og pigers liv og vilkår i verden hende helt naturligt.

Sad man ved siden af hende til et klubmøde, kunne man være sikker på, at man fik en indholdsrig samtale med hende. Hun var kendetegnet ved en god og lun humor og en ægte omsorg og interesse for klubbens øvrige medlemmer.

Så længe kræfterne slog til, var Karen aldrig bleg for at tage en tørn med arbejdet i klubben, det være sig kaffebrygning i forbindelse med torvedage, serveringsopgaver, hvor hun endog ind imellem involverede sin mand, eller som sparringspartner i sprogskolen.

Karen deltog også ivrigt i vores litteraturklub, hvor hun med sin klogskab og brede viden var et værdsat medlem, som bidrog med nye vinkler ved drøftelse af bøgerne. Som skolebibliotekar havde Karen en naturlig indsigt og interesse for litteratur, og dermed var det ofte hende, der kom med inspirerende forslag til klubbens bogvalg.

Selv om Karen af ydre kunne virke lille og sart, skulle man ikke tage fejl af, at når situationen krævede det, kunne hun udvise stor handlekraft. Vi husker, at hun fortalte om, at hun i forbindelse med en rejse til Egypten blev efterladt alene, mens guiden og resten af selskabet fortsatte busturen. En situation, som nok kunne give de fleste sved på panden, men Karen klarede det i stiv arm. Hyrede en taxa, forhandlede chaufførens ublu pris ned og drog hjem til hotellet på egen hånd.

Karen var aktiv på mange fronter. Hun fortsatte med sit arbejde som lærer og skolebibliotekar indtil for få år siden, og har ydet et stort bidrag i mange forskellige foreninger både i lokalsamfundet og i arbejdsmæssigt regi.

Omdrejningspunktet i Karens liv var og blev familien, Finn, Hanne og Klaus og ikke mindst de 4 børnebørn. Karen var den, der sprang til, når der var et sygt barnebarn eller en søn eller datter, som skulle på forretningsrejse.

Familien har mistet et samlingspunkt, en elsket hustru, mor, mormor og farmor. Vores tanker går til jer alle.

"A global voice for women" er blevet stille. Vi vil savne Karen i vores klub.

Æret være Karens minde.

På vegne af Soroptimist International Grindsted-Billund

Hanne Enggaard og Kirsten Clausen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce