Annonce
Mindeord

Mindeord om Knud Erik Salling

Mindeord om Knud Erik Salling, Kolding.

Orla Nielsen, Vojens, skriver følgende mindeord om Knud Erik Salling, Kolding, født 18.04.42 og død 10.12.19:

Knuds familie kom til ”Vojensgård” i 1956, hvor hans far var fodermester på gården, og hans mor var madmor for karlene på gården.

Knud og jeg gik i Vojens Borger- og Realskole, hvor vi hurtigt blev gode venner, venner for livet. Sammen blev vi konfirmeret i Vojens kirke i 1956. Efter få år rejste Knuds forældre fra gården, men Knud lejede et værelse hos enkefrue Hallenberg senior, da han havde fået læreplads ved Snedker/Tømrerfirma ”Hallenberg” i Vojens.

Hans Jørgen Læbel, som var mestersvend hos ”Hallenberg”, opdagede hurtigt Knuds evner, og de blev hurtigt et godt ”makkerpar”. Knud var en ”Ole opfinder” hele livet og meget kreativ. Han kunne skære de fineste smykker i træ, kokos, nød og ben. De flotteste dyr og figurer skåret i træ og gasbeton frembragte han med stor interesse og ildhu, såvel som figurer og træer flettet af ståltråd.

Knud elskede naturen og dyrelivet, han var ofte derude forsynet med både kikkert og kamera. Han tog da også jagttegn, uden at det nævneværdigt blev anvendt. Specielt var det fuglelivet, Knud var så optaget af, at fuglene skulle fodres, før han selv og fruen fik mad.

Knud var en stille, rolig og eftertænksom person, med godt humor, og så var han temmelig drillesyg, på den gode måde. Vi har mistet en god kammerat og ven.

På Knuds grav burde der stå: ”Under denne hvide lilje, hviler Knud Erik Salling, meget mod sin vilje”.

Der var så meget han gerne ville, men ikke nåede, tiden slap op. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce