Annonce
Mindeord

Mindeord om Knud Erik Salling

Mindeord om Knud Erik Salling, Kolding.

Orla Nielsen, Vojens, skriver følgende mindeord om Knud Erik Salling, Kolding, født 18.04.42 og død 10.12.19:

Knuds familie kom til ”Vojensgård” i 1956, hvor hans far var fodermester på gården, og hans mor var madmor for karlene på gården.

Knud og jeg gik i Vojens Borger- og Realskole, hvor vi hurtigt blev gode venner, venner for livet. Sammen blev vi konfirmeret i Vojens kirke i 1956. Efter få år rejste Knuds forældre fra gården, men Knud lejede et værelse hos enkefrue Hallenberg senior, da han havde fået læreplads ved Snedker/Tømrerfirma ”Hallenberg” i Vojens.

Hans Jørgen Læbel, som var mestersvend hos ”Hallenberg”, opdagede hurtigt Knuds evner, og de blev hurtigt et godt ”makkerpar”. Knud var en ”Ole opfinder” hele livet og meget kreativ. Han kunne skære de fineste smykker i træ, kokos, nød og ben. De flotteste dyr og figurer skåret i træ og gasbeton frembragte han med stor interesse og ildhu, såvel som figurer og træer flettet af ståltråd.

Knud elskede naturen og dyrelivet, han var ofte derude forsynet med både kikkert og kamera. Han tog da også jagttegn, uden at det nævneværdigt blev anvendt. Specielt var det fuglelivet, Knud var så optaget af, at fuglene skulle fodres, før han selv og fruen fik mad.

Knud var en stille, rolig og eftertænksom person, med godt humor, og så var han temmelig drillesyg, på den gode måde. Vi har mistet en god kammerat og ven.

På Knuds grav burde der stå: ”Under denne hvide lilje, hviler Knud Erik Salling, meget mod sin vilje”.

Der var så meget han gerne ville, men ikke nåede, tiden slap op. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce