Annonce
forside

Mindeord om Marry-Jette Rasmussen

Marry-Jette Rasmussen, speciallæge i neurologi og leder af hovedpineteamet, nåede ikke at nyde sit tredje livskapitel. Arkivfoto: Soffi C. Larsen.

I søndags fik vi den triste besked, at Marry-Jette ikke længere er hos os. Mandag var Marry-Jettes stol ved konferencebordet tom. En tomhed der fylder os alle- en tomhed der vil fylde i lang tid.

Marry-Jette har siden 1996 været ansat på neurologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus. I 2009-2016 som ledende overlæge. En titel, som hun ikke altid elskede - men ikke desto mindre formåede hun med sin passion for de neurologiske patienter at manøvrere afdelingen igennem en turbulent periode. Hun var vores faste holdepunkt gennem mange år. Hende bekymring for - og vilje til - at ville det bedste for patienterne har altid været omdrejningspunktet.

Marry-Jette havde en helt særlig interesse for hovedpinepatienter og dette resulterede i oprettelsen af Hovedpineklinikken. Hun var engageret og dedikeret i dette arbejde. Hun evnede at møde og lytte til patienterne, der hvor de var og formåede at skabe tillid hos patienterne. Hendes ønske om at hjælpe fyldte alt for hende.

Annonce

Omsorgsfuld og kærlig

Marry-Jette vil blive husket som et omsorgsfuldt og kærligt menneske, der altid havde tid til at give råd og vejledning til hendes kolleger- også selvom hun ikke havde tiden. Hun tilsidesatte altid egne behov. Fysisk var Marry-Jette ikke stor af statur, men hendes hjerte for andre mennesker, samt hendes passion og engagement for arbejdet, var enormt. Meget kunne klares over en kop kaffe med to sødetabletter.

De seneste år har helbredet ikke været med hende. Dette generede hende, for når hun ikke var på arbejde, følte hun, at hun svigtede patienterne. Et generationsskifte i klinikken var i gang, for nu var tiden inde til, at hun skulle hjem og nyde livet med hunden Hector. Dette nåede Marry-Jette ikke.

Det bliver en stor opgave at føre Marry-Jettes Rasmussens livsværk, Hovedpineklinikken, videre. Hun vil være savnet for hendes store faglige viden, men også for den enorme omsorg hun altid viste sine kolleger.

Æret være mindet om Marry-Jette Rasmussen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce