Annonce
Mindeord

Mindeord om Ole Th. Brink

Annonce

Familielandbrugene i Sønderjylland har meget at takke Ole Th. Brink, Toftlund, for.

Ole Th. Brink blev formand for Haderslev Vest Amts Husmandsforeninger i 1973 og havde en overgang sæde i De Samvirkende danske Husmandsforeninger. Han var også medlem af hovedbestyrelsen i Sønderjyske Husmandsforeninger, hvor han var næstformand fra 1980 til 1991. Når Ole talte husmandsforeningens og familielandbrugets sag, var han altid klar i mælet.

Ole Th. Brink var i en årrække vurderingsmand for Dansk Landbrugs Realkredit, og der fik alle en fair behandling.

Ole Th. Brink var med til at oprette "Det lille Landbrugsråd" sammen med landboforeningerne, mejerierne og slagterierne i 1987. Formålet var at stoppe husdyrsygdomme, inden de kom til Danmark. Der blev forhandlet med tyske kollegaer om en zone ved Kielerkanalen, så svinepesten blev stoppet der. Senere var der planer om en grøn grænse med hegn ved landegrænsen. Den kom i 2019.

Som den første formand for landbrugets samfundskontakt i Sønderjylland, gjorde Ole Th. Brink en stor indsats for Dyrskuet i Aabenraa.

I 1980 blev Ole Th. Brink formand for regnskabsudvalget. Under hans ledelse blev De Sønderjyske Husmænd (DSH) Faglige Center oprettet, til rådgivning af alle medlemmer. DSH samlede al rådgivning i samme hus: Både planteavl, fodring af kvæg og svin, husholdning og regnskab.

Ikke alle var lige enige i den beslutning, og bølgerne kunne gå højt på bestyrelsesmøderne. Ole Th. Brink lærte os, at når mødet var ovre og vi kom til kaffen, så var vi færdige med det formelle og stadig kollegaer og venner. Det var en hård tid for både Ole og hans hustru Ingrid, som måtte lægge ører til medlemmernes brok i telefonen. Til trods for det, bakkede hun dog altid sin mand op, og han tabte aldrig modet.

Ole gjorde DSH Faglige center, der senere har skiftet navn til Landbrugsrådgivning Syd, til et af landets bedste landbrugsrådgivningscentre. For ganske nylig kunne man stadig møde Ole med DSH kasket på, til Det sønderjyske Dyrskue.

Æret være Oles minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce