x
Annonce
Mindeord

Mindeord om Ole Th. Brink

Familielandbrugene i Sønderjylland har meget at takke Ole Th. Brink, Toftlund, for.

Ole Th. Brink blev formand for Haderslev Vest Amts Husmandsforeninger i 1973 og havde en overgang sæde i De Samvirkende danske Husmandsforeninger. Han var også medlem af hovedbestyrelsen i Sønderjyske Husmandsforeninger, hvor han var næstformand fra 1980 til 1991. Når Ole talte husmandsforeningens og familielandbrugets sag, var han altid klar i mælet.

Ole Th. Brink var i en årrække vurderingsmand for Dansk Landbrugs Realkredit, og der fik alle en fair behandling.

Ole Th. Brink var med til at oprette "Det lille Landbrugsråd" sammen med landboforeningerne, mejerierne og slagterierne i 1987. Formålet var at stoppe husdyrsygdomme, inden de kom til Danmark. Der blev forhandlet med tyske kollegaer om en zone ved Kielerkanalen, så svinepesten blev stoppet der. Senere var der planer om en grøn grænse med hegn ved landegrænsen. Den kom i 2019.

Som den første formand for landbrugets samfundskontakt i Sønderjylland, gjorde Ole Th. Brink en stor indsats for Dyrskuet i Aabenraa.

I 1980 blev Ole Th. Brink formand for regnskabsudvalget. Under hans ledelse blev De Sønderjyske Husmænd (DSH) Faglige Center oprettet, til rådgivning af alle medlemmer. DSH samlede al rådgivning i samme hus: Både planteavl, fodring af kvæg og svin, husholdning og regnskab.

Ikke alle var lige enige i den beslutning, og bølgerne kunne gå højt på bestyrelsesmøderne. Ole Th. Brink lærte os, at når mødet var ovre og vi kom til kaffen, så var vi færdige med det formelle og stadig kollegaer og venner. Det var en hård tid for både Ole og hans hustru Ingrid, som måtte lægge ører til medlemmernes brok i telefonen. Til trods for det, bakkede hun dog altid sin mand op, og han tabte aldrig modet.

Ole gjorde DSH Faglige center, der senere har skiftet navn til Landbrugsrådgivning Syd, til et af landets bedste landbrugsrådgivningscentre. For ganske nylig kunne man stadig møde Ole med DSH kasket på, til Det sønderjyske Dyrskue.

Æret være Oles minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce