Annonce
Navne

Mindeord om Rikke Skøtt Juhl: Ubærligt når mor til fire bare dør

Rikke Skøtt Juhl blev 46 år. Privatfoto

Født den 19. august 1971 - død den 14. august 2018

Når et menneske som Rikke Skøtt Juhl dør, så burde solen stoppe med at skinne, bilerne ikke køre og himlens sluser åbne sig. Det er ubærligt, at et aktivt menneske på 46 år og mor til 4 bare dør.

Når man så kender Rikke og ved, hvad hun har givet af omsorg til sine drenge, sin mand, sin nære familie, sine venner og veninder, foreningslivet og de elever for hvis trivsel hendes hjerte bankede særligt, så føler man sig uendelig tom og forladt.

Døden kan være ventet, døden kan være befriende og døden kan være ond og uforståelig. Rikkes død giver ikke mening - men det gjorde Rikkes liv. Rikkes liv fortjener at blive fortalt.

Rikke er født den 19. august 1971. Hun er uddannet lærer i 1996. Hun havde sit første lærerjob i Odense, hvor hun allerede der med flygtningebørn banede vejen frem mod at tage sig af dem der var svage eller havde brug for særlig hjælp eller blot kærlig opmærksomhed. Senere var hun ca. 10 år på Poulsbjergskolen i Vojens, hvor hun mødte sin nuværende mand Klaus Juhl.

I 2005 kom hun til Helsehjemmet. På Helsehjemmet blev Rikkes omsorgsgen accelereret og brugt til fulde. Hvilket barn eller kollega, har i de år ikke nydt godt af Rikkes latter, hendes uendelige tålmodighed, hendes omsorg, hendes overblik, hendes faglighed, hendes sportsengagement og hendes orden og struktur. Men allermest hendes kærlighed og oprigtige interesse i andres ve og vel. Hun har lært mange, at det betaler sig at kæmpe og aldrig give op.

Rikke startede for 3 år siden på Louiseskolen, hvor hun har været frem til hendes død den 14. august, hvor hun ikke længere hørte vækkeuret. Vækkeuret der gav signal om en løbe eller gåtur med hunden Ludvig, en kærlig op vækning af husets 4 drenge i alderen 8 til 19 år. Uddeling af daglige remindere om hvad hver især i dag skulle og have med sig. Dernæst en cykeltur til Vonsbæk hvor hun gerne som den første stod klar til at modtage eleverne. Efter endt arbejdsdag gik turen hjem på cykel til Starup. Hjem til drengene og til deres sportsinteresser, deres lektier og deres liv og deres venner. Rikke var selvfølgelig senere aktiv med en løbe- eller gåtur mere, klar til en snak med en veninde, klar til at køre til fodbold, klar til at se en film - i det hele taget bare klar, når andre havde brug for hende.

Rikkes store passion i livet var, at være lige der, hvor andre havde brug for at hun var - det være sig stort set alle der havde en rolle i Rikkes liv. Der er dog ingen tvivl om, at hendes uendelige kærlighed og samtidig evige bekymring var hos hendes 4 sønner. Simon, Lasse, Christian og Jens betød alt, og hun var så stolt over, at de var hendes sønner.

I disse dejlige drenge lever Rikke videre. I de elever hvis hjerte hun har rørt der lever hun videre. I hendes nære familie og hos hendes venner lever en flig af Rikke videre. I hendes bedste veninde lever hun i hjertet for altid videre.

Æret være Rikkes minde - altid elsket og for evigt savnet.

Din bedste veninde Trine

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce