Annonce
forside

Mindeord over Anders Brink Lauridsen

Mindeord: Anders Brink Lauridsen er død 31. juli, 95 år gammel.

Anders Brink Lauridsen blev født i 1921 i en søskendeflok på seks i Kirkeby ved Roager, som landmandssøn.

Han kom i lære som grovsmed i Vodder, det var også der han mødte sin senere kone Marie. Efter endt læretid kom Anders ind som soldat, men han ville hellere hjem og starte sit eget. Efterfølgende viste der sig en chance i landsbyen Vong sydøst for Esbjerg, men familien endte i Borg ved Bredebro.

Snart fik parret en lille dreng, Børge, men oplevede den store sorg at miste ham i en alder af bare to år. Senere kom børnene Anni, Kirsten (Kisse) og Jakob til.

Familien købte et lille smedjeværksted i Borg. Her drev de virksomhed i 18 år, indtil de syntes at det administrative arbejde med regnskaber osv. blev for meget for sådan en lille virksomhed.

Familien flyttede til Sølsted. Anders arbejdede nu som smed ved en entreprenør, og Marie arbejde nogle år ved ECCO. Børnene var flyttet hjemmefra, og Anders og Marie flyttede som pensionister i en ny andelsbolig i Bredebro: Da Marie døde i 1998, ville Anders ikke bo der længere, og de sidste mange år boede han i Gårdhaven bag Hjørnegården i Bredebro.

Anders klarede sig selv ind til kort tid før sin død.

Anders Brink Lauridsen var en person med markante holdninger, retfærdighedssans og en mand, der ville betale enhver sit. Han var respekteret for sit gode håndelag.

Han var en kærlig far og efter lader sig tre børn, syv børnebørn og 14 oldebørn.

Æret været hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce