Annonce
forside

Mindeord over Elna Work Pedersen

Så holdt et kærligt hjerte op med at banke i kroppen, da Elna Work sov ind tirsdag morgen. Det havde hun ønsket i flere dage, men hun havde også takket for livet, som hun tit sagde.

Elna var en beskeden dame. Jeg begyndte som besøgsven hos Elna i 2010, og det bedste, Elna vidste, var at komme i genbrug, " og så skal vi have en kage med hjem til kaffen. Du drikker te, men kaffe er nu bedst, sagde hun altid, når vi gik.

Elna var næsten fra begyndelsen også med til at strikke til de hjemløse. Hun har strikket både huer og strømper, håndklæder og grydelapper med hæklet kant, men hendes hænder kunne ikke blive ved med at håndtere strikkepindene. Elna savnede det og samværet med strikkedamerne.

Elna gik meget op i glaskugler, engle og nisser, som skulle stilles op hvert år til jul. I år var det også bestemt, at hendes oldetvillinger skulle komme og hjælpe med at hænge dem op.

Jeg er taknemmelig for den tid, jeg har kendt Elna, hun vil aldrig blive glemt. Jeg siger også tak til hendes børn for det, jeg fik lov at være i Elnas liv.

Elna havde syv børn og den sorg at miste "Gudde" for nogle år siden. Hun sagde altid: "Jeg har nogle dejlige børn, pragtfulde svigerbørn, dejlige børnebørn og søde oldebørn. Jeg har meget at være glad og taknemmelig for."

Jeg er også taknemmelig for, at jeg har lært Elna og hendes børn og familie at kende. Elna var en rigtig dejlig, hjertevarm kvinde, og hun vil aldrig blive glemt.

Tak for tiden som besøgsven hos Elna.

Ære være Elnas minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce