Annonce
forside

Mindeord over Ernst Madsen

Arkivfoto

Grindsted: Ernst Madsen er, efter et meget aktivt, engageret og kærligt liv, 14. december 2018 afgået ved døden.

Både som skoleinspektør igennem mange år ved Hejnsvig skole og som direktør for børne- og ungeforvaltningen i Grindsted Kommune var Ernst Madsen meget afholdt og respekteret.

Som dygtig pædagog og leder var han i årtier med til at sætte retning på folkeskolen i Grindsted Kommune. Han var en markant person, der søgte - og fik - stor indflydelse på sin samtid og sine medmennesker.

Han var et politisk menneske, der hele livet interesserede sig for samfundsspørgsmål. Han udstrålede værdighed, autoritet og stor troværdighed og var en person, der blev lyttet til i mange sammenhænge både professionelt, eksempelvis som formand for Grindsted Gymnasium og medlem af amtsprogramrådet, og privat.

I sit arbejde såvel som i privatlivet var Ernst Madsen yderst kreativ. Hans talrige akvareller, stregtegninger og oliemalerier pryder mange hjem rundt omkring.

I en periode leverede han karikaturtegninger til dagspressen, og i bogen "Vor jyske natur" fra 1997, som han står som forfatter af, ses udover hans nænsomme egnsbeskrivelser også talrige af hans tegninger og vignetter.

Ernst knyttede mange bånd til venner og kolleger, men det vigtigste af alle til Gertrud, som han mødte på seminariet og blev gift med.

Et ægteskab der var tæt, kærligt og fortroligt igennem 58 år.

Mange bøger er blevet læst sammen i årenes løb, og sammen havde de et fællesskab, der blandt andet omfattede Blicherselskabet, rejser og haven. Haven der blev passet og plejet af de grønneste fingre.

Familien har mistet en patriark, som altid interesseret spurgte til og ville vide, hvordan det gik os, vores ægtefæller og de fem børnebørn i skolen, på jobbet og i livet.

Han bidrog altid med noget, hvor han kom frem. Mange vil huske hans underfundige tekster, og humoristiske kommentarer på rette tid og sted.

Lige fra barnsben på gården Brunbjerg i Grene sogn ved Billund spillede kirken en vægtig rolle i Ernst Madsens liv. Troen på mennesket og Gud bevarede han hele livet.

Vi vil savne en kærlig ægtefælle og far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce