Annonce
forside

Mindeord over Frede Vilhelm Schmidt

Mindeord: Frede Schmidt døde den 14. oktober, 78 år gammel. Han var født og opvokset i Eggebæk ved Tinglev. Efter realeksamen fra Tinglev Realskole og læretid i Cimbria i Aabenraa aftjente han sin værnepligt og blev premierløjtnant-R.

Han læste til cand. merc. og fik ansættelse på Regnecentralen. Efter kort tid på ECCO og på Revisionscenteret i Tønder, startede han som selvstændig registreret revisor og som timelærer på Tønder Handelsskole.

Frede var aktiv og udadvendt. Spillede håndbold, kørte orienteringsløb i KDAK og var aktiv jæger. Overalt var han afholdt for sit behagelige og åbne væsen og for sin hjælpsomhed. Frede og Ane havde en stor omgangskreds. Efter kort tid i Bredebro og Tønder bosatte de sig i Møgeltønder og de slappede af i sommerhuset på Rømø eller deltog i vandreture.

I Den Danske Frimurerorden har han ydet en betydelig indsats. Han samlede brødrene på Vesteregnen og tog initiativ til oprettelse af en frimurerloge i Tønder, og blev dens første formand. Politisk var han aktiv i Venstre som bestyrelsesmedlem.

Han mødte Aabenraapigen, Ane Michelsen, i Cimbria-tiden. De blev gift i 1962, men han havde den sorg at miste hende for få år siden. Han efterlader sig tre børn: Ella i København, Claus i Aabenraa og Søren i Århus.

Et fald med brud på ryggen i januar 2011 resulterede i tiltagende svagelighed, og Frede kom på Richtsens Plejehjem i Tønder, hvor Ane også tilbragte sine sidste år.

Æret være Frede Schmidts minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce