Annonce
Mindeord

Mindeord over Gonde Hansen

Annonce

Mindeord: Urmager og optiker Gonde Hansen, Nørregade 1A i Tønder er efter tiltagende svaghed afgået ved døden.

Forældrene havde sammen med farbroderen Jacob Hansen i mange år urmagerforretningen på hjørnet af Storegade og Kobbergade. Her blev Gonde uddannet som urmager.

Efter faderens tidlige død overtog Gonde sammen med sin mor forretningen, her fik de god hjælp af Gondes hustru, Kis.

Firmaet fremstillede blandt andet "Guldhornsskeen", der solgtes sammen med et lille skrift om guldhornene ved Gallehus, forfattet af godsforvalter Davidsen, Schackenborg.

I mange år passede Gonde Hansen klokkeværket i Kristkirkens tårn. Udviklingen medførte en mindre interesse for store ure, og derfor tog Gonde Hansen en uddannelse som optiker.

Firmaet blev overtaget af Gonde og Kis under navnet; "Gågadens Specialoptik", hvor især arbejdet med kontaktlinser fyldte meget. Da Gondes helbred svigtede, valgte han og Kis at sælge forretningen i 1992.

Gonde var meget tidligt på banen med edb, og det nød Tønder Skakklub godt af. Gonde kunne redigere klubbens blad samt heftet i anledning af klubbens 75 års jubilæum, også Odd Fellows Skrift i anledning af 50 års jubilæum redigerede han.

Gonde var medlem af Tønder Skakklub i over 50 år. Skakspillet havde han lært af farbroderen, Jacob Hansen, der i sin tid var formand for skakklubben.

Gondes tiltagende svaghed og Kis' sygdom, fik ham til at trække sig ud af såvel logen som skakklubben, dog spillede han skak på sine tre pc'ere, hvor han mødte spillere fra hele verden.

For få år siden mistede Gonde hustruen Kis og sønnen Keld, de blev bisat samme dag! Af den nærmeste familie er datteren Edda og hendes to døtre tilbage.

Ofte var Gonde på besøg hos os, hvor han med lethed opdaterede en pcer. Gonde var et stille menneske med stor viden om mange forhold.

Over frokostbordet blev der ført givende samtaler. Vi kommer til at savne en rigtig god ven, men størst bliver tabet for hans nærmeste.

Gonde har sat sig selv et par minder: En fin beskrivelse af firmaet i Lokalhistorisk Forening For Gl. Tønder Kommunes "Tønder Erindringer nr. 18", samt ved donation af urmagerværktøj til Tønder Museum.

Æret være Gonde Hansens minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce