Annonce
Minderod

Mindeord over Henning Junker

Mindeord. Arkivfoto
Annonce

Louis Bülow, Aarhus, skriver følgende mindeord over musiker Henning Junker, Hejnsvig:

For mange i Hejnsvig skal den 9. januar 2020 blive en dag, man for altid skal gemme i sit hjerte. Den torsdag går tiden nærmest i stå, frosset fast i erindringen, ved budskabet om, at musikeren Henning Junker stille er sovet ind i sit hjem i Hejnsvig.

Hennings død forandrede på et splitsekund den verden, man kendte, og det blev en dag knuget af sorg, vemod og triste tanker, mens flagene overalt gled på halv stang. Men også en dag fyldt med taknemlighed over alt det, han havde givet i sit alt for korte liv.

Mens en stille regn falder som blide tårer her i Aarhus, rinder glade stunder og erindringsglimt om Henning mig ihu fra barndommens land. Han var et ukueligt livstykke af en dreng, der allerede dengang ragede op som et fyrtårn blandt lillebyens børn og unge for et hjerte af guld, et varmt sindelag, et smittende humør og fine menneskelige kvaliteter.

Som Ruth og Jørgen Junkers lille efternøler blev Henning forundt en ganske vidunderlig barndom og opvækst i barndomshjemmet i Bredgade i Hejnsvig, hvor alt emmede af kærlighed, nærvær og tryghed.

Som når familiefaderen Jørgen fra tid til anden greb sin gamle hæderkronede harmonika og underholdt familie, naboer og venner med glade løjer, musik og sange fra Mills Brothers.

En brændende kærlighed til musik indgik som en naturlig del af Junker-familiens dna og folkesjæl, og Henning Junker turde siges at være klædt godt på hjemmefra med både evner, sans og en magisk åre for det musiske.

Allerede tidligt tog han musikkens univers til sig nærmest som et kald og drog ud på sit livs musikalske rejseeventyr som en sand ildsjæl, der igennem årtier færdedes hjemmevant over hele landsdelen i det syd- og vestjyske med hundredevis af optrædender.

Tilbage står et dyrebart minde om Henning Junker som mejslet i granit, og superlativerne er mange. Et vidunderligt menneske uden svig, en højtelsket fader, søn og lillebror, en god ven og kammerat, en inspirerende arbejdskollega.

Og dertil en passioneret og overmåde talentfuld musiker, der kom alle fordomsfrit i møde og såede glæde og livslyst omkring sig. Med sin musik forstod han om nogen at bygge de smukkeste broer mellem mennesker.

Æret være Henning Junkers minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce