Annonce
Mindeord

Mindeord over Ingemann Lykou Petersen

Mindeord: Ingemann Lykou Petersen er den 2. december afgået ved døden i sit hjem i en alder af 83 år. Efter et kort sygdomsforløb sov han stille ind, omgivet af sine nærmeste.

Ingemann L. Petersen er født på Diemersminde ved Tønder.

Han er uddannet ved landbruget og efter aftjent værnepligt forpagtede han og Ina i 1959 en gård i Østerby, samme år blev de gift.

Ingemann var landmand med liv og sjæl. I 1970 købte han Nørregaard i Abild Sogn, hvor han har udvidet produktionen af flere omgange (blandet andet køb af gårde i Østerby). I 1997 overdrog han Nørregaard til den yngste søn Holger, hvorefter han stadig var aktiv landmand med gården i Østerby helt frem til sin død.

Ingemann har altid været meget vidensøgende og altid været klar til en god diskussion, hvilket nok har medført, at han i løbet af livet har haft forskellige tillidsposter.

I 2017 havde Ingemann den store sorg, at miste sin hustru Ina.

Han efterlader sig Jens i Kisbæk, Grethe i London, Holger på gården i Abild samt syv børnebørn og fire oldebørn.

Æret være hans minde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce