Annonce
forside

Mindeord over Inger Marie Vestergaard

Maren Søndergaard, Gl. Præstevej 20 i Sig, skriver på egne og sine søskendes vegne mindeord over Inger Marie Vestergaard, Gartnerpassagen 6, Ølgod.

Vores kære mor, svigermor, bedstemor, og oldemor sov ind, efter få dages svaghed, 95 år gammel

Savnet bliver stort. Mor var samlingspunktet. Familien, består af 5 børn og svigerbørn, 14 børnebørn, og foreløbig 18 oldebørn, som mor holdt af at samle ved Kvie Sø om sommeren og på Hotellet hvert år i julen.

Mor holdt meget af og var stolt af familien. Til det sidste fulgte hun med i alt. Spurgte ind til alles arbejde, uddannelser, skolegang, mælkepriser o.s.v.

Mor var født i 1921 på gården Foldager i Hejbøl, den yngste af søskendeflokken på seks.

Hun havde fantastisk hukommelse og fortælleevne. Vi lyttede til mors erindringer, opvækst, trygge barndom, skolegang, men også krisen i trediverne, og anden verdenskrigs frygt og uvished. Efter krigen tog mor på Uldum Højskole og senere plads på en gård i Østjylland.

Det var her hun mødte far, Arne Vestergaard, som stammede fra Djursland. Hun fik ham til Vestjylland og 1949 blev de gift og købte gården Stoltenborg, ved Lindbjerg.

Her er vi fem børn født,og havde en god barndom. Tryghed og ingen fare. Vi følte aldrig at vi manglede noget. En naturlig del af hverdagen, at mor og far var hjemme, når vi kom fra skole og i fællesskab deltog vi i arbejdet. Vores forældre var kulturelle, og fulgte med i, hvad der rørte sig i omegnen, og far var i flere bestyrelser.

Da vi flyttede hjemmefra, blev mor aktiv i Husholdningsforeningen, og sang i Kirkekoret i mange år. I 1992 blev fødehjemmet solgt og adressen blev Søndergade 7. Her faldt de godt til og deltog i mange møder og udflugter. Mor blev meget aktiv i Ældresagen. Elskede at synge og arrangere søndagstræf og udflugter. Her blev skabt en stor berøringsflade.. Et stort tab da far døde i 1995. En hel ny tilværelse for mor, men hun var stærk, frisk og aktiv, med mod på livet.

Mor har altid været hjælpsom, omsorgsfuld og interesseret i alles ve og vel. Hun forsynede familien med strikkede strømper og luffer. Kagedåserne var fyldt op, til glæde for børnebørnene, der har gode minder fra Lindbjerg og Ølgod. Der blev spillet Æsel, Sorteper, Billedlotteri og gerne en fremvisning af museet, kulturhuset og byens skulpturer. Efter at huset i Søndergade blev solgt, boede mor ovenpå ved Rema 1000 et par år. Sommeren 2016, da helbredet svigtede lidt, fik mor en plejebolig på aktivitetscentret, her fik mor mange gode snakke både med beboerne og personale.

Et langt og indholdsrigt liv sluttede den 15. februar 2017, omgivet af sine børn.

Ære være mors minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce