Annonce
forside

Mindeord over Jonas Bøgelund Majdecki Jensen

Poul-Erik Hansen - formand for Socialdemokratiets Partiforening i Esbjerg og Anders Kronborg - udvalgsformand og Folketingskandidat, skriver:

Det er med meget stor sorg, at Socialdemokratiet i Esbjerg modtog den triste meddelelse om, at vores tidligere bestyrelsesmedlem og gode ven Jonas Bøgelund Majdecki Jensen tidligere på ugen døde i sit hjem i Starup. Jonas døde i en alt for tidlig alder som kun 30-årig.

Jonas var en af partiets kæmpere og solide græsrødder, der startede i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), hvor han hurtigt fik tillid blandt sine kammerater til at bestride flere tunge tillidsposter gennem sit aktive virke i partiets ungdomsorganisation. Senere trak interessen for at blive aktiv i Socialdemokratiet mere og mere i Jonas. Jonas var ikke bange for at tage fat - og havde sine meningers mod. Jonas blev valgt til partiformand for Bramming Partiforening og gennem sit arbejde i partiets organisatoriske led, oplevede vi ham som et partimedlem, som altid satte partiet foran sig selv - ingen over og ingen ved siden af partiet.

Jonas stod bag grillen 1. maj og grillede pølser til medlemmerne og gæsterne. Jonas sang for i arbejdersangbogen. Jonas mødte frem, når der skulle sættes plakater op i lygtepælene (og når plakaterne igen skulle tages ned). Og Jonas var med på kampagnerne på gader og stræder.

Efter, at Jonas selv havde ønsket at lade formandsposten i Bramming Partiforening overgå til et andet partimedlem, kom han til at savne bestyrelsesarbejdet i Socialdemokratiet. Han tilbød derfor sin arbejdskraft og kompetencer til partiforeningen i Esbjerg, hvor han blev valgt til bestyrelsen. I bestyrelsesarbejdet hørte vi ofte anekdoter fra hans arbejde hos Esbjerg Taxa, som han havde fundet sig godt tilrette i, og hvor han var vellidt hos kollegerne.

Jonas job som taxachauffør afspejlede sig ofte i de politiske debatter, hvor han gang på gang slog et slag for ordentlige arbejdsforhold og fair konkurrence. Jonas var en af Ubers største kritikere i Danmark, og var meget "ilter" i kampen mod social dumping. Derudover glemte Jonas heller aldrig, hvor han kom fra, og således kunne Skads og Andrup ofte være verdens navle for en politisk diskussion.

Man kunne godt til tider være uenig med Jonas, men folk blev meget sjældent uvenner med ham. Han havde altid stærke holdninger til tingene, som han kæmpede en brav kamp for. Læste han noget i avisen eller i et bestyrelsesreferat, som han ikke var enig i, var det så sikkert som amen i kirken, at man ville have Jonas i telefonen samme dag, hvor han ønskede at lufte sit synspunkt.

Det er for os helt ubegribeligt og urimeligt, at Jonas Bøgelund Majdecki Jensen ikke er blandt os mere. Han efterlader et ufatteligt stort savn blandt alle, som kendte ham.

Tak for din store indsats for Socialdemokratiet! Tak for dit venskab. Partiets tanker går til din familie og dine efterladte.

Æret være Jonas Bøgelund Majdecki Jensens minde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce