Annonce
forside

Mindeord over Knud Erling Eriksen fra Hejnsvig

Mindeord: Vores kære bror Knud Erling Eriksen, Hejnsvig, sov stille ind søndag eftermiddag (28.10.) efter to et halvårs kamp mod kræften.

Knud viste en utrolig styrke, han ville nå så meget. Han ville være fyldt 75 år den 10. december, men bestemte, at sin fødselsdag ville han nå at fejre, inden det var for sent. Han valgte at holde festen søndag den 21. oktober. Han ville se alle sine kære, familie, venner og bekendte - 63 i alt.

Knud kæmpede - han ville selv forberede festen, viste en styrke og vilje og lavede det meste af maden inden festen. Selv om han blev træt, tog han fat igen, når kræfterne var der. Indbydelser sendte han ud, og han blev glad hver gang, han fik et ja. Dagen oprandt - men da var kræfterne ved at slippe op. Dog deltog han, men hvilede sig lidt engang imellem og sagde mange gange: "Det er, som jeg ønskede, det skulle blive", og alle gjorde deres til at det trods alt blev en god dag. Knud kræfter slap op dag for dag derefter, og nu fik han fred.

Knud blev først udlært som bager - siden som tømrer og en tid lavede han møbler og loftpaneler. Han havde også en del år butikken "Lars' legetøj" i Hejnsvig. Altid havde Knud nye ideer.

Knud var gift med Anna og de fik 4 dejlige drenge - Rene, Lars, Danny og Jimmi - som alle har støttet meget under Knuds sygdom, sammen med de søde svigerdøtre og de seks dejlige børnebørn.

Vore tanker går til jer alle i mindet om en god mand, far, svigerfar og bedstefar.

Tak for gode minder. Æret være Knuds minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce