Annonce
Sønderborg

Mindeord over pensioneret overlærer og souschef Erling Jørgensen, Dyrkobbel, Gråsten

Annonce

MINDEORD: Fredag – den sidste dag i skolebørnenes ferie - fik vi den sørgelige meddelelse, at Erling Jørgensen alt for tidligt var gået bort dagen forinden. Himlen er nu blevet en glad og fløjtende stjerne rigere, for sådan har vi lært Erling at kende på Rinkenæs Skole.

Erling var indbegrebet af Rinkenæs Skole, og selv efter hans pensionering kom han og besøgte os, når der var ”lønningsdag” – når pensionen var gået ind, så skulle vi have en æske chokolade at hygge os med i personalerummet.

Mange elever har nydt godt af Erlings glæde ved skolen og hans engagement i undervisningen, og han blev glad, når gamle elevers børn begyndte på skolen – så var cirklen sluttet. Glæden var gensidig.

Erling har undervist i de fleste af skolens fag, men især dansk, matematik og idræt stod hans hjerte nær. Han gik også meget op i, at klassens sociale liv fungerede, og her tog han mange midler i brug for at skabe den rette relation mellem eleverne.

Erling stod i mange år for skolepatruljen, og han glædede sig lige så meget som eleverne til den årlige udflugt til Heidepark. Han var altid at finde i de vildeste rutsjebaner.

Ud over lærergerningen var han skolens souschef og i en periode også konstitueret skoleleder. Han har desuden deltaget i skolebestyrelsesarbejdet i mange år, og hans viden om skolen og skolevæsnet var en guldgrube for os andre.

Erlings engagement i skoleverdenen blev belønnet med Dronningens Fortjenstmedalje efter 40 års virke. Det var en stor dag, da han drog til København for at sige tak – en dag han havde glædet sig usigeligt meget til til.

Erling var aldrig syg, og de eneste dage, han tog fri, var, når han skulle til Tønder Festival – disse dage nød han til gengæld rigtig meget.

Da han blev pensioneret, ville han bruge mere tid på børn og børnebørn. Den tid er desværre blevet alt for kort. Han vil blive savnet af sine to børn, Annika og Nikolaj, og børnebørn, for han levede og åndede for sin familie. Vores tanker går til familien.

Erlings glade fløjtende besøg vil blive savnet af os alle på Rinkenæs Skole og SFO.

Æret være hans minde.

Personale og ledelse

Rinkenæs Skole

Ulla K. Brommann, skoleleder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce