Annonce
Navne

Mindeord over regionsrådsmedlem Pia Tørving

Pia Tørving blev 65 år. Arkivfoto: JFM

Regionsrådsformand Stephanie Lose skriver følgende mindeord over Pia Tørving på vegne af Region Syddanmark:

Der var med stor sorg, at jeg, medarbejdere og politikere i Region Syddanmark fredag 3. april modtog den meget triste besked, at regionsrådsmedlem Pia Tørving uventet og pludseligt er afgået ved døden, blot 65 år gammel.

Pia var en ildsjæl, der lagde mange kræfter i det politiske arbejde i regionsrådet i Region Syddanmark, som hun har været medlem af siden 2009, valgt for Socialdemokratiet. Hun var medlem af Forretningsudvalget, Psykiatri- og socialudvalget, Anlægs- og innovationsudvalget og næstformand i Digitaliseringsudvalget.

Personligt kendte jeg Pia som et menneske, der var utrolig nemt at være sammen med og umuligt ikke at holde af. Med hende behøvede man ikke kun at tale om politik. Der var også altid plads til en snak om gode ferieture, samværet med børn og børnebørn eller det seneste tøj-indkøb (som gerne skulle være farvestrålende, og allerhelst grønt). I de 10 år, jeg har arbejdet sammen med Pia i regionsrådet i Syddanmark, har jeg kendt hende som en politiker, der lagde stor vægt på ordentlighed og saglighed, og som ikke veg tilbage for at tage ansvar - heller ikke når det var svært og krævede mange overvejelser. For Pia var der ikke lette løsninger, men rigtige løsninger.

Politisk brændte Pia bl.a. for lighed i sundhed, psykiatrien, et sammenhængende sundhedsvæsen og sociale klausuler. Hun var også udpeget til Kunstudvalg Nyt OUH og Det Fælles Kunstudvalg Nyt OUH/Nyt SUND, Hospice Fyn, Videnskabsetisk Komité, Ungetilbuddet på Center for Høretab, Fordelingsudvalg Fyn, Psykiatrisk dialogforum og Kontaktforum for handicap.

Ud over at være regionsrådsmedlem var Pia formand for HK Kommunal Midt i Odense, hvor hun også boede. Hun var også i 25 år ansat på Odense Universitets Hospital, bl.a. som ekspeditionssekretær med det Rummelige Arbejdsmarked som arbejdsområde.

Pia efter- og videreuddannede sig gennem sit arbejdsliv med bl.a. merkonom-, TR-uddannelse og diplomuddannelse.

Vores tanker går til Pias børn og børnebørn

Æret være Pia Tørvings minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce