Annonce
forside

Mindeord over Søren Ottesen

Søren Ottesen sidder forrest til højre i billedet.

Billund: En tidligere aktiv bokser, gymnast og fodboldspiller, Søren Ottesen, har forladt os. Vi, der har nydt samværet og oplevelserne sammen med en stille og bevidst leder som Søren, har mange oplevelser at drømme tilbage til med glæde.

Birte og Søren startede deres ungdomsliv med en tv- og radioforretning på Vejlevej. Senere blev det til flere andre i Billund Centrets midte, hvor de satte gang i de musiske forretninger. Tiden og arbejdet rinder automatisk ud for os alle, og man finder sit ståsted i en ændret alder, hvor man må sige farvel til sin tid med arbejde og sin aktivitet inden for sporten. Men kan med glæde og tilfredshed se tilbage på en gylden tid med sin Birte i vished om, at man har skabt så mange glæder sammen med sine ungdomskammerater.

Jeg har valgt et billede fra vores opvisning på Billund Kro, hvor vi alle var enige om, at det skulle være gymnastik i gymnastikbukser af gardinstof med underholdning med sjove påfund.

Men tak til Birte for de mange gange, du har givet Søren fri for at være sammen med os. Med tak for vores aktive tid og ungdom til Søren.

Æret være dit minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce