Annonce
Navne

Mindeord Per Krogager

Annonce

Elisabeth Slot-Henriksen, Herningvej 24, Ølgod, skriver følgende mindeord om Per Krogager, Ølgod:

Per Krogager er på tragisk vis uforskyldt død i et trafikuheld på Vardevej lige nord for Kibæk den 13. november. Per var kun lige blevet 46 år den 2. oktober.

Per voksede op i Give og gik på Ikærskolen, hvor han lige netop nåede at gense nogle af sine  skolekammerater. Som 12-årig begyndte han at malke køer hos Flemming og Tove - et dejligt par, som tog sig meget af Per.

Per avlede kaniner og høns, som han vandt mange præmier med. Per deltog også i kaninhop med sine kaniner og var medlem af kanin- og hønseforeninger.

Per kom senere i militæret, her var han virkelig skarp og var også en god skytte.

Han tog jagttegn og yndende at gå på jagt og fiske, hvor han kunne nyde naturen og stresse af. Tak for de fisketure vi har haft sammen med børnene.

Per var langtidschauffør og havde sit eget vognmandsfirma. Han var også dørmand, og Per har arbejdet i mange kostalde og på flere maskinstationer. Han arbejdede som maskinfører seks år i Arkil/Stürp og et år på Møltrup Optagelseshjem.

Per fik seks børn og havde fire papbørn.

Per og jeg havde sammen en vision om at hjælpe hjemløse. Og Gud guidede os i den retning.

Per har hjulpet mange hjemløse igennem systemet i løbet af det sidste år. Vi havde mange planer sammen og i samarbejde med Jesus om at bygge et hjem for hjemløse. Derfor siger jeg, at det var bestemt ikke Guds plan, at Per skulle dø nu. Jesus havde stadig en masse at skulle bruge Per til. Men nu er en af Jesu gode tjenere blevet revet væk. Det er ikke fair. Og jeg og børnene vil altid savne dig og huske dig for alt, hvad du har gjort for os. Vi savner og elsker dig.

Da Per arbejdede på Møltrup var han elsket af beboerne. Per hjalp mennesker, når de havde brug for det, også selvom han havde travlt. Han satte altid sig selv til side for andre, når de havde brug for det. Per gav meget af sig selv, og det ved jeg, at der er mange, der vil huske Per for.

Per var glad og fløjtede tit. Når han fløjtede på sine køer kom de ligesom hunde. Per elskede at være sammen med sine køer. Køerne har også sørget over, at Per ikke er mere, det har man tydeligt kunne mærke. De har ikke været tilfredse, selvom de havde alt - de har muh'et og søgt og sådan har alle vores dyr det. Per havde en speciel evne, som ingen andre end jeg vidste, han kunne tale med dyrene, ligesom i "Hestehviskeren". Jeg ved, folk synes, det er underligt. Det var ikke alle dyr, men nogle.

Siden Per var 12 år har han arbejdet med køer og fik tidligt sine egne køer. Her til sidst, hvor vi var sammen, havde vi dexter køer som er kødkvæg og SDM 65 som er malkekvæg. Der findes kun ca. 20 af disse køer tilbage i Danmark, og derfor ville vi gerne bevare dem. Bevaringsarbejdet omkring de gamle danske malkeracer betød meget for Per. Per har i den forbindelse også været medlem af Danske Husdyr. Per kæmpede for, at de danske husdyr skulle overleve. Pers køer betød alt for ham og derfor vil jeg også fortsat bevare SDM'erne i Pers ånd, hvis jeg kan få lov til det.

Per har også interesseret sig meget for museumslivet og har i den forbindelse levet som viking i Bork vikingelandsby. Vi gik rundt sammen med en tyrekalv til vikingemarked derude, og vi har været til 1700-tals festival sammen som bondefamilie, hvor vi sammen gik rundt med en tyrekalv.

Vi har spillet rakkerspil sammen på Bundsbækmølle, hvilket var en god familieoplevelse, vi havde sammen.

Bevarelsen af grundloven, dansk kultur og ytringsfrihed stod højt hos Per, og derfor var vi også medlem af Grundlovsforeningen Dansk Kultur som min far, Rolf Slot-Henriksen, i sin tid oprettede.

Pers begravelse var i Give Kirke sidste lørdag, men der måtte kun være 30 personer og Per kendte mange, og vi havde mange venner sammen, som ikke kunne være med. Derfor har jeg besluttet, at på lørdag den 28. november kl. 11 bliver der en begravelse/mindehøjtidelighed i Skjern Kirke kl. 11 - bare uden kisten, for den er sat i jorden. I Skjern Kirke må man være 150 personer. Der håber jeg, at I som kendte Per kommer og vil være med til at ære Pers minde.

Per, vi elsker dig alle sammen, og vi savner dig så meget og vil altid gøre det.

Kære Per, en sidste kærlig hilsen fra din kone Elisabeth, som elskede dig og altid ønskede det bedste for dig. Du vil altid have en stor plads i mit hjerte. Jeg elsker dig.

Æret være Pers minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce