Annonce
forside

Mindeord: Peter Kristensen

Richard Lauridsen, Varde, og Erna Runge, Næsbjerg, skriver på familiens vegne mindeord over Peter Kristensen, Varde:

Onsdag den 1. marts døde vores kære svoger Peter, som vi alle holdt så meget af. Han har de sidste år skullet døje med den svære sygdom KOL, som til sidst gjorde, at hans liv blev meget besværligt, men vi hørte ham aldrig klage, som han sagde "jeg tager en dag af gangen".

Vi husker ham alle som den første svoger, der kom ind i vores familie. En stille og rolig fyr, som altid havde en sjov bemærkning til alt.

Han var et teknisk vidunder, som vi i familien har nydt godt af. Både mors symaskine og strygejern, kunne han skille ad i atomer, og få det til at virke igen.

Havde man et problem, kunne man trygt gå til Peter. Han tog os altid alvorlig, snakkede med os så længe, at vi altid selv kunne finde en løsning.

Da vi senere fik børn, nød de også godt af hans tekniske kunnen og viden. Han vil blive savnet i vores familie.

Han efterlader sig vores søster Rita, og Bo og Michael med familie. Vi tænker på jer og ved, at det bliver et stort savn for jer.

Æret være Peters minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce