Annonce
Navne

Mindeord Peter Nielsen

Peter "Hal-Peter" Nielsen er død. Privatfoto
Annonce

Jørn Ruben Nielsen, Hørretløkken 186, 8320 Mårslet, skriver følgende mindeord over Peter Nielsen, Outrup:

Peter Nielsen, tidligere snedkermester i Esbjerg og senere halinspektør i Outrup igennem 20 år, er død den 18. november, 93 år gammel.

Peter var en aktiv mand, som stod værn om det gode håndværk og det gode samarbejde med idrætsklubber og bestyrelse for Outrup Idrætscenter foruden en lang række halinspektører flere steder i Danmark. Og i sine første 10 pensionistår var han bogholder i murerfirmaet Lindy Jensen i Outrup. Ved siden af sit arbejde var Peter igennem en årrække næstkommanderende i hjemmeværnets politikompagni i Esbjerg, og senere fungerede han som formand i turistforeningen i det daværende Blåbjerg Kommune. Arbejdspladsen i Outrup Idrætscenter delte Peter med sin kone, Ingrid, som han nu efterlader sig efter næsten 70 års ægteskab. Peter kendtes i sine aktive halinspektør-år under navnet: "Hal-Peter".

Fotografiet havde Peters store passion og i sine unge dage fremkaldte han selv billeder i et lille mørkekammer i privaten i Esbjerg. Men også smalfilm havde Peters interesse og senere afløstes denne lidenskab af det mere moderne video-medie. Det kom i høj grad Outrup Sogn til gode, idet sognet nu ligger inde med ikke så få film om virksomheder og arbejdslivet i Outrup og omegn. Film som Peter tilrettelagde, optog og klippede. Siden digitaliserede han filmene – Peter var hele tiden med på det nye.

Peter og Ingrid havde gode naboer og en bred vennekreds i Esbjerg og senere i Outrup. Sammen med Ingrid og de gode venner dyrkede han kroket på de grønne arealer ved siden af idrætscentret i Outrup og han spillede igennem flere år badminton med den samme trup af spillere. Peter var et afholdt og gæstfrit menneske. Venner og familie var altid velkomne og blev taget godt imod. Og ikke så få gange har Peter og Ingrid lagt hus til små komsammener og større fester. Peter og Ingrid nåede at holde Krondiamantbryllup – det var i 2016 og festen blev holdt på Hotel Outrup.

Igennem årene var Peter og Ingrid aktive støtter af det lokale. De støttede hotellet og handlede så vidt muligt lokalt i Brugsen i Outrup – lige indtil de sammen flyttede til plejehjemmet Lyngparken i Varde for næsten to år siden. Peters bentøj var blevet svagt og havde allerede i et par år bundet ham til kørestolen – og en demens tog mere og mere fat. I Varde er han blevet plejet godt af et meget professionelt og dedikeret personale.

Peter var enebarn og da han mødte Ingrid sagde han: 'jeg vil gerne ha' mange børn'! De fik fire børn – og så kom der børne- og oldebørn til. Vi er taknemmelige for, at Peter har været hos os så længe. Men nu skulle det være og et langt aktivt liv er forbi.

Æret være Peters minde.

Familien

Peter bisættes fra Outrup Kirke tirsdag den 24. november kl. 13. På grund af corona vil der være et begrænset antal pladser i kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce