Annonce
forside

Mindeord: Poul Erik Mackeprang

Flemming Bay-Jensen, formand for Capstan koret, skriver mindeord om Poul Erik Mackeprang:

Poul Erik Mackeprang er alt for tidligt taget fra os og efterlader først og fremmest Inge og sin nærmeste familie i stor sorg. Vores deltagende tanker går til dem.

Også i Shantykoret Capstan vil Poul Erik efterlade et stort savn. Han var i mange år medlem af koret og med sin altid store optimisme og gode humør var han en god kammerat.

Han var hjælpsom på alle de områder, hvor han kunne gøre en forskel, ikke mindst sin ihærdighed for at skaffe sponsorer til en altid trængende forening - ikke nok med han gjorde det, men på hans venlige facon også med resultater. Med andre ord tegnede han et fremragende billede af Capstan og var med til at præsentere koret på en god sober måde.

Poul Erik værdsatte vi også i korets bestyrelse, hvor han, som han selv sagde, "kun" havde en suppleantpost, men ikke desto mindre en mand vi lyttede til, for gode idéer havde han og forstod at få dem præsenteret på en overbevisende måde. Trods sit svigtende helbred satte han en ære i altid at møde op, både til vores ugentlige øveaftener og til de mange arrangementer vi deltager i.

Vi er mange der vil savne ham og ikke helt forstår, hvorfor han ikke er blandt os mere.

Æret være Poul Erik Mackeprangs minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce