Annonce
Sønderborg

Mindeord Poul Erik Seekjær

Sønderborg: I forbindelse med Poul Erik Seekjærs død, har avisen modtaget følgende mindeord fra direktør Rasmus Banke, Banke ApS:

Det var med stor sorg, at vi, Polles venner og kolleger på arbejdet, fredag eftermiddag erfarede at Poul Erik Seekjær var død.

Poul Erik Seekjær blev født den 7. april 1962 og voksede op i Vojens. Han var tidligt bidt af teknik og i 1986 blev han elektronikingeniør fra Sønderborg Teknikum. Det skulle blive starten på en meget flot karriere, som startede med en ansættelse i Danfoss.

Senere blev han projektleder hos Focon i Sønderborg, og Focon havde stor gavn af Polles fantastiske evner til, både at finde tekniske løsninger og til at få tingene til fungere organisatorisk. Det endte helt forudsigeligt med, at han fik ansvaret for innovationen i virksomheden.

I samme periode fungerede Polle af og til, som timelærer om aftenen på Teknikum, hvilket jeg er sikker på, er kommet mange studerende til gode.

Polle var stilfærdig, men indeni ham sprudlede hans gode ideer og virkelyst, og en faglig udfordring kunne han ikke stå for. Derfor forlod han sin sikre stilling hos Focon, for at blive ansvarlig for produktudviklingen i opstartsvirksomheden Powerlynx, som senere blev Danfoss Solar Inverters. Endnu en stor og teknisk avanceret opgave blev løst, og endnu et hold kolleger husker et godt samarbejde.

I 2011 sprang Polle ud som selvstændig i samarbejde med Finn Visgaard Nielsen og undertegnede i Banke ApS. Poul-Erik bidrog med en enorm faglig kapacitet, og han var samtidig den stabile kraft, som med masser af flid, underfundig humor og venlighed, bandt det hele sammen.

Han var opfinder om en hals! og hele holdet kommer til at savne lykken ved at se en af Polles finurlige løsninger på et praktisk problem. Han byggede og snedkererede med stor iver, både på arbejde og hjemme, hvilket man kan se i Polle og Susannes dejlige hjem på Rojumvej, og også i vores værksted i Nordborg. Det er fuldt af Polles patentløsninger.

Poul-Erik var en drivkraft indenfor sit fagområde, og derfor var han også højt respekteret blandt alle, som beskæftiger sig med elektronikproduktion og produktudvikling i Sønderborg. Han har været en central figur i udviklingen af utallige produkter, som er produceret millionvis og, som har skabt mange, mange jobs og bidraget til byens velstand. Det var hans holdning, at man skulle gøre gavn, og det levede han i dén grad selv op til.

Poul Erik Seekjær var meget nem at holde af, med hans ligefremme og glade facon. Han besad en beundringsværdig personlig integritet og principfasthed. Han troede på det gode argument, og han evnede altid at sætte sig i andres sted.

Polle var en engageret og kærlig familiefar og vores tanker og dybeste medfølelse går til hans familie, hans enke Susanne og hans to døtre, Marie og Signe.

Æret være Poul Erik Seekjærs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce