Annonce
forside

Mindeord Signe Jensen

Mindeord: Signe Jensen blev født i Møgelmose ved Hjerting, den 9. maj 1931 som nummer tre i en søskendeflok på 11.

Efter konfirmationen kom hun ud at tjene på forskellige gårde i det sønderjyske, og dernæst på husholdningsskole.

I 1952 blev hun gift med Carl E. Jensen og de forpagtede Hjerting Kro, hvor hun styrede alt i forbindelse med krodriften; et meget arbejdsomt liv.

I begyndelse af 1963 flyttede ægteparret i hus, og ægtemanden blev kørelærer, og Signe Jensen blev ansat som kirketjener ved Hjerting Kirke.

Der kom fire børn i ægteskabet. Signe Jensen var et familiemenneske, altid kom familien i første række, med meget stor kærlighed og hjælpsomhed.

I 1988 mistede Signe Jensen sin ægtefælle, men fortsatte sit arbejdsomme liv.

I 2002 flyttede hun til Toftlund, og nød pensionisttilværelsen med flittige besøg hos familie og venner. I de sidste år, hvor Signe Jensens helbred svigtede, nød hun de rigtige mange besøg i hjemmet af familie og venner.

Signe Jensen sov stille ind omgivet af sine kære.

Et arbejdsomt og godt liv er slut. Minderne er mange. Savnet vil være kæmpestort.

Signe Jensen bisættes ved Hjerting Kirke, lørdag 17. marts kl. 11.

Der er efterfølgende mindesamvær på Lintrup Kro.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce