Annonce
forside

Mindeord: Som skolemand Bruno Pedersen en rollemode

Ib Hansen, tidligere børne- og uddannelsesdirektør skriver følgende mindeord om tidligere viceskoledirektør Bruno Pedersen:

Skarp i replikken både på skrift og i tale. Altid parat med et rammende citat, gerne fra Biblen. En der ikke lagde skjul på sine meninger og holdninger, men som gerne med stor indsigt og velargumenteret ville drøfte dem med andre.

Som skolemand var tidligere viceskoledirektør Bruno Pedersen en rollemodel. Almen dannelse og almen viden var hans kendemærke. En rollemodel i en tid, hvor det ind i mellem opleves, at netop disse dyder er en mangelvare. Hyggelig og humoristisk. Sådan vil jeg huske Bruno Pedersen.

Personligt har det for mig været en af mit arbejdslivs rigtig gode oplevelser at have haft den glæde at arbejde tæt sammen med Bruno Pedersen. Hans indsats som lærer ved Brændkjærskolen, viceskoleinspektør ved Bakkeskolen og viceskoledirektør i Kolding Kommunale Skolevæsen har min allerstørste respekt. Ved hans død sender jeg gode tanker og medfølelse til familien, som har mistet et skattet familiemedlem. Æret være Bruno Pedersens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce