Annonce
forside

Mindeord: Svend Erik Sørensen

Annemarie, Erik og Søren Sørensen skriver mindeord om civilingeniør Svend Erik Sørensen, Fiskervej 11, Mommark, Sydals, der er død, 91 år.

Svend Erik Sørensen blev cand.polyt. i 1952 fra Polyteknisk Læreanstalt fra det dengang nyetablerede Institut for Klima -og køleteknik. Efter to års militærtjeneste blev han ansat på Nordisk Kulsyrefabrik, Valby samt Burmeister & Wains Dieselmotorfabrik. Herefter blev han ansat på Ohio University, USA som underviser af ingeniørstuderende, og hjemme igen 1958-59 ansat på Atlas Kølefabrik. I København mødte han sin hustru, de blev gift i 1959 og fik fire børn i årene 1960-1971. I 1960 returnerede Svend Erik Sørensen med familien til USA. 1960-62: assistent professor mechanical Engineering, Ohio University. 1962 ansat ved Robertshaw and Fulton research and development center King of Prussia, PA, hvor han bl.a. fik anerkendt syv patenter, herunder på en 'piston free engine'. 1967 ansat ved Borg Warner, PA, hvor han bl.a. var ansvarlig for fremstilling af et stort operations-trykkammer med sluser til New York City University Hospital. Danmark 1968-88: Sønderborg Teknikum, undervisning af maskiningeniør-studerende. 1988-91: ansat Esbjerg Teknikum. Oprettede i 1970'erne firmaet Euro Exergi sammen med to af sine tidligere elever- et pionerfirma indenfor konstruktion, produktion, opsætning og vedligehold af varmepumper (jordvarme/staldvarme/varme fra søer). 1986-88 var Svend Erik Sørensen desuden engageret hos A'gramkow, Sønderborg, som teknisk ekspert vedr. idriftsætning af Freon-regenereringsanlæg, medvirkende til Montreal-konventionens succes mht. at minimere nedbrydning af atmosfærens ozonlag. Også privat var virkelysten stor - bl.a. nød han sejlads, jagt, havebrug, biavl - og følte sig privilegeret over 'at bo i landet, der flyder med mælk og honning'!. Han fulgte til det allersidste med i verdens begivenheder - og i børne- og oldebørns opvækst. Svend Erik Sørensen efterlader sig hustru, tre børn, seks børnebørn og tre oldebørn. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce