Annonce
Aabenraa

Mindeord: Tak for musikken og alle målene, Willy

Flemming Johnson har på sin telefon sit yndlingsbillede liggende af Willy Moshage fra fodboldåret 1972. Det prydede en del af væggen i Moshages ”musikstudio”, hvor Johnson på et tidspunkt fotograferede det. Privatfoto

Flemming Johnson, Aabenraa, har skrevet følgende mindeord over Aabenraa Boldklubs karismatiske topscorer fra storhedstiden i 1970'erne, Willy Moshage:

Ord er så fattige, men TAK Willy!

Hele Aabenraas Willy Moshage er afgået ved døden i en alder af 72 år – de sidste mange år desværre præget af svær sygdom og en tilværelse i kørestol. Men nu er der gjort en ende på de mange lidelser, der i den grad hæmmede din livskvalitet på det sidste.

Annonce

Vi husker dig som den eminente AaBK-fodboldspiller, der havde en afgørende fod – og ofte også pandebrask - med i klubbens oprykning i 1972 til Danmarks næsthøjeste række.

Når du løb på banen til kamp, var det ganske tydeligt for enhver, at du glædede dig som et lille barn. At betragte dig var som det syn, der hvert forår fornøjer os, når TV viser billeder af køerne, der kommer på græs for første gang. Og sådan var det hver eneste gang med dig – uge efter uge.

Du var skudstærk, hovedstødsstærk, fintestærk, teknisk velfunderet, hurtig – især på aftrækkeren - samt uhyggelig kropsstærk. At holde dig fra modstanderens mål krævede sin mand – hvis ikke mænd. Hele Danmarksturneringens topscorer i 1972 med 23 mål i 22 kampe taler sit tydelige sprog.

Oven i alle ovennævnte superlativer var du et yderst sympatisk og charmerende menneske – altid med smil på læben og glimt i øjet. Du var såvel vi fodboldelskende aabenraaeres helt, som du var en magnet for mange pigers fremmøde på Aabenraa Stadion.

Musikken fyldte meget i dit liv. Du priste dig lykkelig – ligesom vi andre af dine jævnaldrende – for at have været ung i 60’erne. Her dukkede jo den ene legendariske popgruppe op efter den anden – som muldvarpeskud på en fodboldbane – med et utal af "ørehængere" til følge. Den musik summede evigt i dine ører og fulgte dig i alle årene herefter. Den blev synliggjort i dit imponerende "musikstudio", som jeg første gang oplevede i kælderen på Gammeldam 7.

Senere, da I flyttede til Fjordmarken, blev det flyttet hertil. Det var altid en fornøjelse, når Knud og jeg besøgte dig, at gå ind i dit allerhelligste og snuse lidt til nostalgien derinde. Og du var ikke karrig med gerne at ville opfylde vore "lytterønsker", når vi lige kom i tanke om et bestemt nummer, der huserede for en 50-60 år siden. Sjældent har vi oplevet, at det var noget, du ikke lå inde med.

Din Suzanne var trofast ved din side til det sidste og har ydet en prisværdig indsats for dit ve og vel i mange år. Tusind tak for alt det slæb, Suzanne - samt din servicering af os, når vi var på besøg.

Og til Ruben, Morten og Sarah ønsket om, at taknemmeligheden over at have haft sådan en farmand vil dæmpe noget af modløsheden over nu at have mistet ham.


Oven i alle ovennævnte superlativer var du et yderst sympatisk og charmerende menneske – altid med smil på læben og glimt i øjet.

Fra mindeordet
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Annonce