Annonce
forside

Mindeord: Thomas Peter Jensen

Ane Bodenhoff skriver på familiens vegne mindeord om Thomas Peter Jensen, Hermodsvej 35, Esbjerg.

Thomas er født og opvokset i Esbjerg, han var aktiv fisker fra han var 14 år og til han gik i land som 40 årig, efter et spændende liv på havet, hvor de under krigen lå i England. Herefter fik han arbejde på baconcentralen Ess-Food på havnen, her arbejdede han, til han gik på efterløn.

Thomas store interesse var havearbejde og han vandt i 90'erne mange fine præmier for flotteste have i kolonihaveforening Mågeparken. Lige som han sørgede for at være selvforsynet med frugt og grønt, noget han virkelig nød at se blomstre og modne.

Hænderne var skruet godt på, han elskede at fordrive tiden i sit kælderrum, hvor udstillingsskibe, fuglehuse og andre sysler af træ blev lavet, til stor glæde for andre.

En tur på speedwaybanen var også noget Thomas nød, de spændende heeds, fart og flotte shows.

En køretur op langs den jyske vestkyst kunne indbringe mange minder og gode historier fra et langt liv på havet. Thomas sejlede under krigen, hvilket han kunne de skønneste historier om, og han yndede at fortælle om de oplevelser han havde haft, både af de gode og mindre gode.

Som helt ung giftede han sig på kongebrev med Benny Gerda, sammen fik de 68 år og tre børn, Jørgen, Jan og Jette.

Det, Thomas ikke formåede at være for sine egne børn, da han fiskede, mærkede hans børnebørn og oldebørn. Han elskede at få besøg af de små, at tegne med dem og se på ungernes nye moderne legetøj, tage dem med på køreture ud i det blå.

Thomas Peter Jensen efterlader sig sin hustru, tre børn, tre svigerbørn, fem børnebørn og fem oldebørn.

Ære være Thomas's minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Esbjerg

Parmo's trold kan ses i Ribe

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce