Annonce
forside

Mindeord: Tove Bertheline Thomsen

Efter 17 års kamp mod kræften, sov vores elskede hustru, mor, svigermor, bedstemor og oldemor stille ind den 17. juli omgivet af familien.

Da mor blev syg i år 2000 arbejde hun som kantinedame på Bramming Rådhus. Sygdommen betød, at mor valgte at stoppe med at arbejde, da hun blev 60 samme år.

Men - vores mor var en fighter. Hun gav ikke op. Hendes smil og livsglæde smittede af på alle omkring hende, og hun blev stolt og glad, når folk hun mødte gav udtryk for at hun så godt ud, selv om hun kæmpede mod kræften, og ofte var i behandling. Da vores far blev syg, kæmpede hun for at de kunne blive sammen, selvom hun selv havde det svært. Da overskuddet ikke var så stort mere, solgte de huset i Gabelsparken, og flyttede fra alle deres fantastiske naboer om på Solgårdsvej, hvor de byggede et nyt hyggeligt sted op.

De trivedes begge i deres nye hjem, med stor støtte fra personalet. Desværre viste sygdommen igen tænder, og kroppen kunne ikke mere. Mor gjorde en kæmpe forskel i livet, og var meget stolt af hele sin familie.

Æret være mor Tove Bertheline Thomsens minde.

Mindet i kærlighed fra din datter Susanne. Mor bisættes fra Sct. Ansgar Kirke fredag den 21. juli, klokken 11.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce