Annonce
forside

Mindeord: Vi har mistet et flittigt, varmt og positivt menneske

Arkivfoto: Colourbox

Lørdag morgen fik vi i Vejen Soroptimistklub den sørgelige besked, at vores klubsøster, Ellen Nielsen, var sovet stille ind med sin nærmeste familie omkring sig.

Vi har i klubben mistet et flittigt, varmt og positivt menneske.

Ellen sagde aldrig nej til en tillidspost, hvor hun i flere perioder var en meget kompetent kasserer i klubben. Hun var utrolig hjælpsom, hvilket vi nød godt af, når hun altid energisk stillede op med hjælp til vores arrangementer. Til de praktiske gøremål stillede hun faktisk tit med fire hænder, for hun var altid god til at få Erik med som en god hjælper. Ellen var utrolig gæstfri og lagde gerne hus til og sørgede for lækkert hjemmebag eller en god middag ved adskillige møder og ved besøg fra vores venskabsklubber. - Og ikke mindst, Ellen strikkede et utal af smukke tæpper, der i dag varmer børn fra "projekt østbørn".

Samtidig var Ellen et utroligt indlevende og socialt menneske, og hun huskes stadig af mange fra jobbet ved kassen i Kvickly. Man stod gerne lidt længere i kø, for at blive betjent af hende. Hun involverede sig i andre menneskers liv, og mens hun effektiv tastede varerne ind, kunne man altid få et smil og et par venlige ord med på vejen.

Ellen elskede sin og Eriks familie - og holdt meget af traditioner, som f.eks. til påske, hvor de alle mødtes i sommerhuset, hvor det kunne knibe med "husrummet" - men aldrig med hjerterummet.

Det kendetegnede Ellen, at selv om livet kunne gøre ondt, så peb hun ikke, hun så udfordringerne i øjnene og kæmpede, indtil livet igen viste sig fra sin bedste side. Og i de tilfælde havde hun heldigvis god støtte af Erik.

Da Ellen fik konstateret kræft, tog hun aktiv del i Stafet for Livet i Vejen. Selv om kræften var massivt til stede i Ellens krop, var hun en rigtig fighter. Kræften fik kamp til stregen, men desværre var det en ulige kamp, som Ellen til sidst måtte opgive.

Ellen efterlader et stort savn hos os alle i klubben, og vi er meget taknemlige over, at vi fik lov til at lære hende at kende. Vi ved, at hendes ånd vil leve videre i klubben, så længe vi er nogen, der kan huske hende.

Vore tanker og dybeste medfølelse går til Erik, der har mistet en god og trofast livsledsager.

Æret være Ellens minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce