Annonce
forside

Mindeord: Vores far var en vovehals

Søren Ottesen sidder forrest til højre i billedet. Privatfoto

Afsked: Vores far sov stille ind på Fynsgade Plejecenter i Grindsted mandag d. 20. august på en smuk morgen.

Birte og Søren mødte hinanden som hhv. 15 og 19 år i Skive og har fulgtes ad lige siden.

Far startede sit arbejdsliv med at komme i lære som komis i Skive og flyttede herefter til Vejle. Han blev aldrig komis, fordi han blev "headhuntet" af Gettermann i Vejle. Her blev han uddannet radiomekaniker.

I 1960 flyttede mor og far til Billund, hvor de startede radioforretning først på Vejlevej, så på Centervej og til slut på Butikstorvet. På Centervej åbnede mor sin lille parfumeri forretning, "ICI". Sideløbende havde de møntvaskeri. Først på Vejlevej, og senere på Butikstorvet. Der var gang i arbejdslivet, og far elskede det. Godt han havde mor til at passe alt på hjemmefronten.

Far var en dygtig sportsmand. Som ung havde han en boksekarriere sammen med sin tvillingebror, Henrik Ottesen. Henrik kvalificerede sig til at deltage ved olympiaden i Melbourne, 1956. Der stoppede far sin karriere for at hjælpe med at træne Henrik. Senere trænede far boksere i Grindsted, hvor hans lillebror, Hans, også prøvede kræfter i ringen.

Som ung var far en meget dygtig redskabsgymnast, hvilket han dyrkede i Vejle. I Billund trænede han fodbolddrenge og var med til at starte Billund Bad. Gymnastikken kom til at betyde meget for ham og for rigtig mange andre i resten af hans liv, i Billund. Han trænede et herrehold, som vist var ret underholdende at være med på - og at se på. Han trænede springgymnastikhold, for drenge og piger, i mange år og sluttede af som hjælpetræner på springhold for de små drenge. Mange husker ham for hans virke og sit væsen i sportens verden.

Annonce

Brandmand og røgdykker

Vores far var en vovehals. I 60'erne praktiserede han svæveflyvning og fik S-certifikat. Gennem 25 år var far frivillig brandmand og røgdykker i Billund Brandkorps. Når de blev kaldt ud til brand, så smed han, alt hvad han havde i hænderne og susede oftest af sted på cyklen - der var nogen, der havde brug for hjælp.

Ligeså har der været flere gange, hvor han er gået aktivt ind i jagten på tyve og røvere i byen.

Far var med til at starte "gymnamik" på Billund Kro. Det var god underholdning for både de, der så på og de, som var med. Der var klaverspil, tryllekunst, sang, akrobatik med far som gorilla, dans, musik og meget andet.

Far var en mand, som troede på alt det bedste i andre mennesker. Det kom tit til udtryk i forretningen. Hvis ikke der var penge nok til at købe det musikanlæg eller fjernsyn, som var det højeste ønske, så var det ikke det, der skulle hindre købet. Han havde altid tillid til at folk betalte, når de havde penge. Den tillid han havde, gjorde at han sjældent blev skuffet.

Far var et familiemenneske. Der var ikke så meget tid, mens han arbejdede, men han nød at være sammen med mor og resten af familien. Da tiden med forretningen var slut, blev meget af hans tid brugt på at hjælpe og være sammen med os alle, børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

De sidste år af fars liv var præget af demenssygdom og Alzheimers. Han fik hjælp i sit hjem og var på Værestedet på Billund Plejehjem. Han bevarede dog sit milde og taknemmelige sind lige til det allersidste.

Far fik lungebetændelse og skulle de sidste tre uger på Vejle Sygehus, Fynsgade Plejecenter, Esbjerg Sygehus, Grindsted Sygehus for at slutte af på Fynsgade Plejecenter igen.

Tusind tak

I forbindelse med, at vi har mistet vores mand og far, er der så mange mennesker vi gerne vil takke. Vi har mødt så mange omsorgsfulde, hjertevarme og kompetente behandlere/plejere/hjælpere/vågekoner i sygdomsforløbet, at det er svært at nævne alle her. Af hjertet tak til alle, der har været omkring Søren/far.

Tusind tak til Charlotte for hjælp til alt det praktiske, da far var død. Ikke mindst den fine køretur, du gav far og mor gennem Billund, hvor vi var omkring de steder, hvor de havde boet og mor bor nu.

Tusind tak til Peter Fredensborg for en fantastisk stund på Grindsted Sygehus, samværet lige efter fars død på Fynsgade Plejecenter og en meget fin begravelse i Grene Kirke, torsdag d. 23. august.

Tusind tak for en rigtig dejlig eftermiddag på Hotel Legoland.

Tusind tak for alle de smukke blomster, vi har modtaget, og som var i kirken. Tak for deltagelse i kirken og alle varme tanker og ord. Tak for alle gode og sjove minder, som er delt

En ny strålende stjerne er født på himlen.

Æret være vores mand og far, Søren Ottesens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce