Annonce
Mindeord

Mindeord: Vores trofaste Palle er død

Palle Rud Pedersen blev bisat fra Bramdrup Kirke lørdag den 2. november. Orkestret Vestre Jazzværk spillede efter familiens ønske både i kirken, og da kisten blev båret ud. Her er han fotograferet i forbindelse med en jazzzkoncert i Ribe. Foto: Tommi Larsen
Hans Rømer skriver på vegne af de efterladte og orkestret Vestre Jazzværk dette mindeoord over Palle Rud Pedersen.
Annonce

Hans Rømer, Haderslevvej 25, skriver mindeord om Palle Rud Pedersen, Zahnsgade 17

Kolding: Det er med stor sorg, vi modtog meddelelsen om, at Palle Rud Pedersen er død, 83 år.

Siden 1990 har Palle været fast som syvende medlem af Vestre Jazzværk. Han spillede ikke noget instrument, men var altid med som chauffør, kritisk lytter, ”salgschef”, og alt-mulig-mand, både når orkestret spillede i Danmark og flere steder i udlandet. Det gik han op i med stor entusiasme og fik gennem årene mange minderige oplevelser, gode venner og hyggelige stunder.

Palles kontakt med Vestre Jazzværk gik tilbage til 1989. Orkestret havde da i nogle år været husorkester til Frokostjazz i Kridthuset i Kolding. I foråret 1989 fik Vestre Jazzværk mulighed for at komme en tur til jazzens fødeby, New Orleans i en uge, og turen blev arrangeret, så i alt 40 kunne deltage. Palle var blevet enkemand i 1987, og hans sønner Kim, Lars og Per opfordrede ham til at melde sig til turen, da de vidste, at han siden sin ungdom var interesseret i denne musikstil. Allerede på denne oplevelsesrige tur var Palle altid på pletten, når orkestret skulle have en hjælpende hånd, så der opstod et naturligt venskab, som fortsatte efter hjemkomsten.

I efteråret 1990 havde engelske Brian White Magna Jazzband inviteret sit danske venskabsorkester Vestre Jazzværk på en uges tur til London med aftaler om koncerter i flere af de kendte jazzklubber og ikke mindst den navnkundige ”100 Club” på Oxford Street. Orkestret skulle med fly fra Billund og så leje en bus i London for at køre rundt til spillestederne. Ingen havde mod på at køre i Londons trafik og så endda i den ”forkerte” side. Men det havde Palle. Og sådan blev han orkesterets faste chauffør og roadie. Det har ført ham rundt mange steder sammen med Vestre Jazzværk som ”ulønnet medlem”, men hvor orkestret som regel sørgede for, at han i aftalen med arrangørerne ikke skulle have omkostninger.

Palle har altid været teknisk interesseret og tog meget tidligt PC’ens mystiske verden til sig. Han var mange år ansat i Jydsk Telefon og senere TDC, så den verden var mere naturlig for ham, end for orkesterets andre medlemmer. Det var derfor Palle, som sørgede for, at Vestre Jazzværk fik sin første hjemmeside. Han passede den i mange år, indtil han mente, tiden nu var kommet, til at en anden i orkestret kunne overtage den.

Ikke kun i orkestret er meddelelsen om Palles død modtaget med både chok og sorg. Bortset fra, at han har klaget over lidt ”problemer med ryggen”, som han rutinemæssigt skulle scannes for, var Palle frisk. Men scanningen afslørede desværre en meget alvorlig udposning på en pulsåre, og en operation var eneste mulighed. Palle accepterede operationen, selv om den var risikabel og langvarig. Han sov stille ind ved 22-tiden fredag den 25. oktober og blev bisat fra Bramdrup Kirke lørdag den 2. november.

Tak fra os alle i Vestre Jazzværk og fra vore familier for megen hjælp gennem årene, gode oplevelser sammen og det varme venskab. Orkestret og vore jazzvenner vil savne dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce