Annonce
Tønder

Mindfactorys 3D-printere bidrager til kampen mod corona

Leder af Mindfactory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen, har sat stedets tre 3D-printere i sving med at producere bøjler, der indgår i værnemidler mod coronavirussen. Arkivfoto
Leder af Mindfactory by Ecco. Anne-Sofie Dideriksen, har aktiveret stedets tre 3D-printere, der skal lave bøjler til at holde ansigtsvisirer på plads. Bøjler og visirer er beregnet til det udfordrede sundhedspersonale, der står først i kampen mod corona.

TØNDER: Normalt plejer de tre 3D-printere på Mindfactory by Ecco i Tønder at spytte skoleelevers små kreationer som terninger, nøgleringe og mobilcovere ud. Men de små ting er lige nu lagt på hylden til gengæld for hovedbøjler til brug i sundhedssektoren. Bøjlerne bruges sammen med et gennemsigtigt visir, så læger, sygeplejerske og andre i sundhedssektoren kan beskytte sig selv og patienter mod den frygtede coronavirus.

Leder af Mindfactory, Anne-Sofie Dideriksen, fortæller, at hun satte produktionen i gang efter at have hørt opfordringen fra formanden for de danske regioner, Stephanie Lose, om at alle, der har mulighed for at producere værnemidler, gerne må bidrage.

- Jeg tænkte ikke så meget over det, så jeg gik bare i gang, siger Anne-Sofie Dideriksen, der råder over tre 3D-printere på Mindfactory.

Jeg tænkte ikke så meget over det, så jeg gik bare i gang.

Anne-Sofie Dideriksen, leder af Mindfactory by Ecco

Opskrift på bøjler

Mindfactorylederen har fået adgang til en bøjle-opskrift i form af en digital printfil. Filen er nu implementeret i de tre maskiner.

- Bøjlen er sådan en plastic-dims, der har form som en halvcirkel. Bøjlen skal på panden, og så sættes et visir fast til bøjlen, forklarer Anne-Sofie Dideriksen, der lige nu laver en bøjle per en til halvanden time. Målet er at kunne lave 20 på en 12-timers arbejdsdag, men først skal hun lige ind i flowet:

- Det hele er meget nyt, så lige nu producerer jeg ikke i stor hastighed.

Mens de fleste værnemidler til sundhedsvæsenet plejer at være ensfarvede, må corona-beredskabet tage til takke med de farver der er, det såkaldte filament, som er en slags plastic-snor, 3D-printerne fodres med.

- Lige nu laver jeg bøjler i to sølvfarvede farver, orange og selvlysende hvid, griner Anne-Sofie Dideriksen.

Annonce

Logistisk udfordring

Folk med forstand på design og produktion samt ejere af 3D-printere har forenet sig i gruppen DK Makers mod corona. Gruppen havde mandag morgen 1128 deltagere, fortæller Anne-Sofie Dideriksen, der synes, at det er vigtigt at bidrage med det, man kan.

Om der overhovedet følger penge for bøjlerne, var mandag uvist for Anne-Sofie Dideriksen, men det er heller ikke afgørende for Mindfactorys midlertidige bøjleproduktion.

- Jeg synes, det er vigtigt at hjælpe, hvor vi kan, siger hun og tilføjer, at hele produktionen af hovedvisiret er lidt af en logistisk udfordring. Mens hun laver hovedbøjlen, der skal sidde i panden, laver andre elastikker, der kan holde bøjlen på plads, mens andre igen laver selve visiret.

De tre printere synes ikke af meget, men har stor værdi for produktionen af værnemidler mod coronavirussen. Her ses de tre maskiner i gang ved en tidligere lejlighed i forbindelse med et undervisningsforløb. Privatfoto: Mindfactory by Ecco
Annonce

Kom i gang

Når første portioner i løbet af ugen er færdigproduceret af Mindfactory og Anne-Sofie Dideriksen, kører hun til Felsted, hvor en privatperson tager imod og distribuerer delene videre til sundhedssektoren - ikke kun i Region Syddanmark, men i hele landet.

Anne-Sofie Dideriksen opfordrer alle, der måtte have mulighed for at 3D-printe, til at kigge ind på Facebook-gruppen DK Makers mod Corona, hvor man kan finde oplysninger om, hvordan man kommer i gang med at bidrage til kampen mod corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce