Annonce
Tønder

Mindfactorys 3D-printere bidrager til kampen mod corona

Leder af Mindfactory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen, har sat stedets tre 3D-printere i sving med at producere bøjler, der indgår i værnemidler mod coronavirussen. Arkivfoto
Leder af Mindfactory by Ecco. Anne-Sofie Dideriksen, har aktiveret stedets tre 3D-printere, der skal lave bøjler til at holde ansigtsvisirer på plads. Bøjler og visirer er beregnet til det udfordrede sundhedspersonale, der står først i kampen mod corona.

TØNDER: Normalt plejer de tre 3D-printere på Mindfactory by Ecco i Tønder at spytte skoleelevers små kreationer som terninger, nøgleringe og mobilcovere ud. Men de små ting er lige nu lagt på hylden til gengæld for hovedbøjler til brug i sundhedssektoren. Bøjlerne bruges sammen med et gennemsigtigt visir, så læger, sygeplejerske og andre i sundhedssektoren kan beskytte sig selv og patienter mod den frygtede coronavirus.

Leder af Mindfactory, Anne-Sofie Dideriksen, fortæller, at hun satte produktionen i gang efter at have hørt opfordringen fra formanden for de danske regioner, Stephanie Lose, om at alle, der har mulighed for at producere værnemidler, gerne må bidrage.

- Jeg tænkte ikke så meget over det, så jeg gik bare i gang, siger Anne-Sofie Dideriksen, der råder over tre 3D-printere på Mindfactory.

Jeg tænkte ikke så meget over det, så jeg gik bare i gang.

Anne-Sofie Dideriksen, leder af Mindfactory by Ecco

Opskrift på bøjler

Mindfactorylederen har fået adgang til en bøjle-opskrift i form af en digital printfil. Filen er nu implementeret i de tre maskiner.

- Bøjlen er sådan en plastic-dims, der har form som en halvcirkel. Bøjlen skal på panden, og så sættes et visir fast til bøjlen, forklarer Anne-Sofie Dideriksen, der lige nu laver en bøjle per en til halvanden time. Målet er at kunne lave 20 på en 12-timers arbejdsdag, men først skal hun lige ind i flowet:

- Det hele er meget nyt, så lige nu producerer jeg ikke i stor hastighed.

Mens de fleste værnemidler til sundhedsvæsenet plejer at være ensfarvede, må corona-beredskabet tage til takke med de farver der er, det såkaldte filament, som er en slags plastic-snor, 3D-printerne fodres med.

- Lige nu laver jeg bøjler i to sølvfarvede farver, orange og selvlysende hvid, griner Anne-Sofie Dideriksen.

Annonce

Logistisk udfordring

Folk med forstand på design og produktion samt ejere af 3D-printere har forenet sig i gruppen DK Makers mod corona. Gruppen havde mandag morgen 1128 deltagere, fortæller Anne-Sofie Dideriksen, der synes, at det er vigtigt at bidrage med det, man kan.

Om der overhovedet følger penge for bøjlerne, var mandag uvist for Anne-Sofie Dideriksen, men det er heller ikke afgørende for Mindfactorys midlertidige bøjleproduktion.

- Jeg synes, det er vigtigt at hjælpe, hvor vi kan, siger hun og tilføjer, at hele produktionen af hovedvisiret er lidt af en logistisk udfordring. Mens hun laver hovedbøjlen, der skal sidde i panden, laver andre elastikker, der kan holde bøjlen på plads, mens andre igen laver selve visiret.

De tre printere synes ikke af meget, men har stor værdi for produktionen af værnemidler mod coronavirussen. Her ses de tre maskiner i gang ved en tidligere lejlighed i forbindelse med et undervisningsforløb. Privatfoto: Mindfactory by Ecco
Annonce

Kom i gang

Når første portioner i løbet af ugen er færdigproduceret af Mindfactory og Anne-Sofie Dideriksen, kører hun til Felsted, hvor en privatperson tager imod og distribuerer delene videre til sundhedssektoren - ikke kun i Region Syddanmark, men i hele landet.

Anne-Sofie Dideriksen opfordrer alle, der måtte have mulighed for at 3D-printe, til at kigge ind på Facebook-gruppen DK Makers mod Corona, hvor man kan finde oplysninger om, hvordan man kommer i gang med at bidrage til kampen mod corona.

Annonce
Tønder For abonnenter

Borgerne med på råd: Folkeafstemning om vindmøller og solceller bragt i spil

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce