Annonce
Sønderborg

Mindre støj og mere hygge: Børnene nyder nødpasning

Inklusionspædagog Helle Sander Andersen synes det går rigtig godt med nødpasningen. Foto: André Thorup
Selvom antallet er stigende, så er det stadig kun et fåtal af børn, der er i nødpasning. Det gælder også på Nydamskolen i Vester Sottrup.
Annonce

LineVester Sottrup: Nydamskolen ligner udefra næsten sig selv, men indendørs er meget anderledes. Af de godt 400 elever fra 0.-9. klassetrin er kun en meget lille del på skolen.

- Vi forsøger at få det ligne så meget som muligt en almindelig skoledag. Børnene i nødpasning laver alle de samme skoleting, som deres klassekammerater laver derhjemme, siger skoleleder Stine Skyum.

Coronaen har sat sit tydelige præg. Der er masser af spritdispensere og afstandsmarkeringer i gulvet, ligesom der er musestille og næsten mennesketomt på gangene.

Jacob Duus Hariri og inklusionspædagog Charlotte Jørgensen er i gang fra klokken 8. Foto: André Thorup

- Vi har 16 børn i nødpasning. I fredags var det 12. Det stiger, fordi forældre finder ud af, at det er svært at arbejde hjemmefra samtidig med, at børnene er derhjemme, forklarer Stine Skyum.

Børnene i nødpasning kan inden skole møde ind i SFO'en. Lidt før 8 tager de ned på skolen, hvor der er  undervisning til klokken 13. Herefter er SFO'en igen åben.

Annonce

Har udvidet tilbuddet

I modsætning til under corona-nedlukningen af skolerne i foråret er der denne gang ingen skrappe regler for, hvilke børn der kan komme i nødpasning.

- Vi blander os stort set ikke. Hvis man vurderer, at der et behov som familie, så melder man bare ind og for lov til at sende sit barn i nødpasning, siger skolelederen.

Nødpasningen er som udgangspunkt kun for 0.-4. årgang, men Nydamskolen har selv valgt at udvide tilbuddet til også at gælde elever på de andre årgange, hvis de har behovet.

Tvillingeklassen, der normalt er et støttetilbud for særligt sårbare elever fra 0.-6. klasse, er åben. Desuden er det oprettet et hold i udskolingen, som 5-7 elever nu benytter sig af.

4-5 elever fra mellemtrinnet kommer i denne uge i tvillingeklassen. Begge steder er antallet stigende. Desuden har Nydamskolen specialtilbud, som ikke er en del af nedlukningen.

Annonce

Børnene har det godt

De mindste elever i nødpasningen er samlet i trygge rammer, hvor de normalt går. Lina Berisha fra 3. klasse sidder ude på gangen.

Lien Berisha er gang med at lave gruppearbejde over computeren med veninden Isabella. Foto: André Thorup

Hun er ikke smidt udenfor døren, men er tværtimod i gang med at lave gruppearbejde over computeren med veninden Isabella, der er i hjemmeskole.

- Det er mega godt men også nogle gange lidt svært. Det ville også have været lidt sjovere, hvis nogle af mine veninder havde været her, siger pigen, der også i foråret var i nødpasning.

Der er selvfølgelig også tid til pauser undervejs, hvilket Tristan Christensen nyder. Foto: André Thorup

Inde i et af klasselokalerne er inklusionspædagog Helle Sander Andersen ved at undervise fire elever fra forskellige årgange. Hun var også del af nødpasningen under den første nedlukning.

- Det går så fint. Man kommer ind på hinanden og lærer på en anden måde. Det kører bare. Der bliver knoklet igennem, siger hun med et stort smil.

- Jeg kan godt lide at arbejde med computer hver eneste dag. Det er heller ikke så meget larm, og så er det også meget sjovere, at vi har det hele for os selv. Det ville nok have været lidt kedeligt, hvis skulle bare have været her selv, siger de to gode kammerater Christian Duus Hariri og Deon Berisha.

Nedlukningen af skolerne gælder indtil videre til og med den 17. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce