Annonce
Kolding

Mindre udgifter til grønne områder og glidende overgang giver besparelser for 900.000 kroner

Børne- og uddannelsesudvalget er det sidste af byrådets udvalg, der har været ved at finkæmme budgettet for i år i jagten på her og nu-besparelser. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget har i forbindelse med kommunens jagt på besparelser i år fundet penge på mindreudgifter til blandt andet vedligehold af grønne områder ved institutioner og skoler.

Kolding: Der har været mindre udgifter til at vedligeholde de grønne områder ved daginstitutioner og folkeskoler i Kolding i år, end der var budgetteret med.

Og de i alt 800.000 kroner, som man kommer til at bruge færre på de grønne områder, kommer nu til at bidrage til at forbedre Kolding Kommunes samlede økonomi i år.

Ligesom alle andre udvalg under byrådet er børne- og uddannelsesudvalget blevet pålagt at finkæmme dets budget for at se, om der er steder at spare penge i 2019. Årsagen er udsigten til et kæmpe kasseforbrug i kommunen i år, og derfor gik politikerne efter sommerferien på øjeblikkelig jagt efter mulige besparelser.

Børne- og uddannelsesudvalget har i alt fundet besparelser på dets budget i år for 900.000 kroner, hvoraf altså de færre udgifter til grønne områder ved daginstitutioner og skoler står for broderparten af besparelsen.

Oven i disse penge sender man 30.000 kroner videre til kommunekassen, som man sparer, fordi der i år var færre børn end forventet i glidende overgang. Det samme beløb findes på hjemmeundervisning ved elevers sygdom, hvor der også er udsigt til et mindre forbrug end forventet.

Endelig er der også fundet 40.000 kroner på driften af den børnehaveafdeling, der ligger i forlængelse af specialskolen Marielundskolen. Her er der nemlig udsigt til større indtægter fra forældrebetaling end forventet i år.

Udvalgsformand Kristina Jørgensen (DF) understreger, at besparelserne ikke rammer servicen overfor borgerne. Derudover peger hun på, at man i forvaltningen og på skoler og i daginstitutioner har trukket hårdt i bremsen økonomisk siden april.

Børne- og uddannelsesudvalget har et samlet budget på over 1,3 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce