Annonce
Tønder

Mindretal: Ankestyrelsen fik de forkerte svar om oldtidsparken

Claus Hansen, Liberal Alliance, mener ikke, at byrådsflertallets høringssvar tegner det rigtige billede af salget af oldtidsparken Hjemsted - Danernes Verden. Nu har han sammen med fem byrådskolleger formuleret et alternativt svar, der skal indgå i Ankestyrelsens vurdering af sagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et mindretal i byrådssalen i Tønder kommer med en alternativ version og udtalelse til Ankestyrelsen om salget af området Hjemsted - Danernes Verden. - Der kan stilles berettigede tvivl ved, om det af kommunen accepterede tilbud kan antages at være markedsprisen, lyder en af konklusionerne.

TØNDER/SKÆRBÆK: - Formålet er, at gøre opmærksom på, at vi ikke er enige i det svar, som et flertal har givet Ankestyrelsen. Målet er, at Ankestyrelsen på et oplyst grundlag forholder sig til, om det, vi har gjort er rigtigt eller forkert. Hvis der ikke er noget at komme efter, så fortsætter processen som planlagt. Men hvis det, der er foregået er ravruskende forkert, så må vi trække håndbremsen og se, hvad vi så gør.

Sådan siger Liberal Alliances Claus Hansen som banner- og pennefører for en del af den gruppe af kommunalpolitikere, der i sidste uge stemte imod Tønder Kommunes svar til Ankestyrelsen vedrørende salget af området Hjemsted - Danernes Verden i Skærbæk.

Ankestyrelsen har efter en klage fra flere campingpladsejere rejst en række spørgsmål vedrørende salget, og kommunens svar skal indgå i en vurdering af, hvorvidt der skal rejses en tilsynssag.

Men hvis det, der er foregået, er ravruskende forkert, så må vi trække håndbremsen og se, hvad vi så gør.

Claus Hansen, medlem af kommunalbestyrelsen fra Liberal Alliance

Frit slag

I kølvandet på salget til en række lokale investorer havde Ankestyrelsen blandt andet rejst spørgsmål om, hvorvidt udbudsmaterialet åbnede for at byde på et projekt, som omfattede camping- og overnatningsmuligheder, og om der ved ejendomsmæglernes prisvurderinger var taget højde for disse forhold.

I det officielle svar til Ankestyrelsen slog flertallet i kommunalbestyrelsen fast, at "kommunalbestyrelsen, vurderer, at arealerne er solgt til den højeste pris, der kan opnås i handel og vandel", blandt andet under hensyntagen til de foretagne markedsafklaringer.

Det er netop her, at mindretallets kritik sætter ind, og det alternative høringssvar tager fat.

- Efter vores opfattelse er der i forbindelse med indhentelse af mæglervurderinger ikke taget højde for ejendommens mulige anvendelse ikke blot som oplevelsespark, men yderligere som en park med overnatningsmuligheder, skriver kritikerne.

De slår samtidig fast, at udbudsmaterialet efter deres opfattelse ikke indeholdt oplysninger om, at der kunne bydes med et projekt, som omfattede overnatningsmuligheder i form af camping og lignende.

Byrådsflertallet fremhæver i deres svar, at der var åbnet for at byde ind med et projekt til kommercielt/oplevelsesbaseret formål.

- Der var frit slag til at komme med ideer, skriver flertallet.

Annonce

Lokalplan på vej

Sideløbende med, at Ankestyrelsen skal vurdere, hvorvidt salget giver anledning til at rejse en tilsynssag, er Tønder Kommune i fuld gang med at udarbejde og godkende en lokalplan, der åbner for investorernes fremtidsplaner på Hjemsted Banke. Der er lagt op til, at lokalplanen fremlægges til endelig godkendelse i byrådssalen den 19. november. Om Ankestyrelsen på det tidspunkt har afgjort spørgsmålet om en mulig tilsynssag, er tvivlsomt. Claus Hansen og hans medunderskrivere håber på en hurtig afklaring.

- Det gælder også hensynet til investorerne. De skal ikke leve med, at der er tvivl om, hvorvidt det, der er foregået, er foregået efter bogen eller ikke, siger han.

Sagen

I februar besluttede kommunalbestyrelsen at sætte området Hjemsted - Danernes Verden til salg.

Ifølge udbudsmaterialet skulle området sælges til et "oplevelsesbaseret formål drevet som privat virksomhed".

Salget af oldtidspark-området til ni investorer bag ”Marsk Camp A/S” blev godkendt af kommunalbestyrelsen i maj. Handlen med det 12,5 hektar store område til en pris af 1.050.000 kroner er betinget af realisering af et udviklingsprojekt med et budget på 12 millioner kroner.

Den 28. september rejste 11 campingpladsejere i Tønder Kommune salget af oldtidsparken overfor Konkurrencestyrelsen. Herfra blev sagen videresendt til Ankestyrelsen, hvor sagen ligger til indledende vurdering af, hvorvidt forløbet skal undersøges nærmere og dermed, hvorvidt der skal rejses en tilsynssag.

Af udbudsmaterialet fremgik ikke, at oldtidsparken kunne sælges til campingformål. Det mener i hvert fald kritikerne, der nu har formuleret et alternativt høringssvar. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse om konstitueringen: Hanelefanternes holdeplads

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Tønder

Rumænsk jul med et dansk pif: Alina vil vise sine børn, at hun vil det danske samfund

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce