Annonce
Aabenraa

Mindretallet aflyser sin sommerfest

På grund af corona-virus aflyser det tyske mindretal sin sommerfest på Knivsbjerg den 20. juni. Arrangementet skulle markere 100 års jubilæet for mindretallets beståen. I stedet er festen udskudt til 2021. privatfoto
Det tyske mindretals ungdomsorganisation ser sig nødsaget at aflyse den årlige Knivsbergfest 20. juni. På grund af myndighedernes restriktioner for store arrangementer ville det være sundhedsmæssigt uforsvarligt at gennemføre mødet, lyder begrundelsen.

Aabenraa: Der bliver ikke nogen sommerfest på Knivsbjerg den 20. juni i år. Det tyske mindretals ungdomsorganisation, Deutscher Jugendverband für Nordschleswig, har besluttet at aflyse årets Knivsbergfest – men i stedet flytte arrangementet til næste år, det vil sige 19. juni 2021.

- Afgørelsen har ikke været let – især fordi 2020 er vores jubilæums-år. Knivsberfesten skulle således have dannet rammen om festlighederne i anledning af mindretallets 100-års fødselsdag, siger formanden for mindretallets hovedorganisation Bund deutscher Nordschleswiger, Hinrich Jürgensen.

Knivsbergfesten bliver hvert år besøgt af omkring 4.000 gæster og gælder for at være mindretallets største begivenhed.

- Men den nuværende situation kræver et særligt ansvar fra os alle, og det er vi som arrangør meget bevidste om, tilføjer Jasper Andresen. Han er formand for ungdomsorganisationen, og han erkender, at det ville være uforsvarligt at gennemføre arrangementet ud fra de restriktioner, der lige nu – og måske endda et godt stykke frem i tiden - gælder for større forsamlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce