Annonce
Nordtyskland

Mindretallet vælter formand ved kampvalg

De to kandidaters miner efter afstemninger sagde alt om udfaldet. Foto: Lars Salomonsen
Gitte Hougaard-Werner er blevet valgt som ny formand for Sydslesvigsk Forening. Hun fik opbakning af 20 delegerede flere end den hidtidige leder, Jon Hardon Hansen.

DEMOKRATI

Gitte Hougaard-Werner er blevet valgt som ny formand for Sydslesvigsk Forening. Hun fik opbakning af 20 delegerede flere end den hidtidige leder, Jon Hardon Hansen. Det blev udfaldet, da deltagerne stemte ved lørdagens landsmøde i det danske mindretals kulturelle hovedorganisation.

For første gang i SSFs historie har der været kampvalg om formandsposten. Valget stod mellem siddende formand Jon Hardon Hansen mens udfordreren var forhenværende næst-formand Gitte Hougaard-Werner, der havde meddelt at hun stillede op til posten for to år siden.

Jon Hardon Hansen gjorde i sin tale inden valget rede for, at han ville gør sit arbejde færdigt, afslutte påbegyndte opgaver, føre foreningen igennem jubilæumsåret 2020 og så at sige sejle skibet i land, inden han forlod posten.

Det var en metafor Gitte Hougaard-Werner valgte at holde ved og knytte sin tale op på.

– Jeg mener ikke, at skibet skal sejles i havn. Vi skal lægge an mange steder, men ellers skal vi, sammen med de andre mindretalsskibe, sejle videre. Jeg kender heller ikke den endelige kurs, men den skal vi finde sammen, sagde Gitte Hougaard-Werner i sin tale og afsluttede med:

– Nu er det op til jer, om vi skal i havn eller ud på vandet.

94 delegerede valgte at stemme på Gitte Hougaard-Werner. Med 20 stemmer mere end Jon Hardon Hansen blev hun dermed den nye formand for Sydslesvigsk Forening.

Annonce

Stemmerne

Gitte Hougaard-Werner: 94, Jon Hardon Hansen: 74.

To blanke stemmer samt en ugyldig.

Det var en målløs og storsmilende Gitte Hougaard-Werner, der efter valget indtog talerstolen og takkede for valget.

– Mange tak til Jon. Vi har opnået meget sammen. Tak for et godt makkerskab og for godt samarbejde. Og velkommen til Gitte. Velkommen om bord, sagde generalsekretær Jens A. Christiansen efter valget.

Det var en lettet og lykkelig Gitte Hougaard-Werner der fik overdraget ansvaret som leder af det danske mindretals kulturelle hovedorganisation. Foto: Lars Salomonsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce