Annonce
Nordtyskland

Mindretallet vælter formand ved kampvalg

De to kandidaters miner efter afstemninger sagde alt om udfaldet. Foto: Lars Salomonsen
Gitte Hougaard-Werner er blevet valgt som ny formand for Sydslesvigsk Forening. Hun fik opbakning af 20 delegerede flere end den hidtidige leder, Jon Hardon Hansen.

DEMOKRATI

Gitte Hougaard-Werner er blevet valgt som ny formand for Sydslesvigsk Forening. Hun fik opbakning af 20 delegerede flere end den hidtidige leder, Jon Hardon Hansen. Det blev udfaldet, da deltagerne stemte ved lørdagens landsmøde i det danske mindretals kulturelle hovedorganisation.

For første gang i SSFs historie har der været kampvalg om formandsposten. Valget stod mellem siddende formand Jon Hardon Hansen mens udfordreren var forhenværende næst-formand Gitte Hougaard-Werner, der havde meddelt at hun stillede op til posten for to år siden.

Jon Hardon Hansen gjorde i sin tale inden valget rede for, at han ville gør sit arbejde færdigt, afslutte påbegyndte opgaver, føre foreningen igennem jubilæumsåret 2020 og så at sige sejle skibet i land, inden han forlod posten.

Det var en metafor Gitte Hougaard-Werner valgte at holde ved og knytte sin tale op på.

– Jeg mener ikke, at skibet skal sejles i havn. Vi skal lægge an mange steder, men ellers skal vi, sammen med de andre mindretalsskibe, sejle videre. Jeg kender heller ikke den endelige kurs, men den skal vi finde sammen, sagde Gitte Hougaard-Werner i sin tale og afsluttede med:

– Nu er det op til jer, om vi skal i havn eller ud på vandet.

94 delegerede valgte at stemme på Gitte Hougaard-Werner. Med 20 stemmer mere end Jon Hardon Hansen blev hun dermed den nye formand for Sydslesvigsk Forening.

Annonce

Stemmerne

Gitte Hougaard-Werner: 94, Jon Hardon Hansen: 74.

To blanke stemmer samt en ugyldig.

Det var en målløs og storsmilende Gitte Hougaard-Werner, der efter valget indtog talerstolen og takkede for valget.

– Mange tak til Jon. Vi har opnået meget sammen. Tak for et godt makkerskab og for godt samarbejde. Og velkommen til Gitte. Velkommen om bord, sagde generalsekretær Jens A. Christiansen efter valget.

Det var en lettet og lykkelig Gitte Hougaard-Werner der fik overdraget ansvaret som leder af det danske mindretals kulturelle hovedorganisation. Foto: Lars Salomonsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce