Annonce
jv.dk

Mindretalsavis når flere efter milliongave

DR Syds tidligere chef, Kirsten Elley, skal lede satsningen. Hun kommer selv fra et tosproget, to-kulturelt hjem. Foto: Helle Arensbak.
A.P. Møller Fonden skænker Flensborg Avis 6,7 millioner kroner i anledning af dagbladets 150 års fødselsdag. Pengene skal blandt andet bruges på at nå 5000 nye husstande, hvis børn går i danske skoler.

FLENSBORG: Flensborg Avis går nye veje for at nå flere medlemmer af det danske mindretal syd for grænsen. Samtidig med at avisen fylder 150 år, har A.P. Møller Fonden givet en fødselsdagsgave på 6,7 millioner kroner over de næste to år. Beløbet skal målrettet gå til en ny indsats for at få flere medlemmer af mindretallet til at læse avisen.

- Med vores læsertal på cirka 15.000 dagligt syd for grænsen når vi omtrent en tredjedel af mindretallet. Det er dem, der har været læsere i mange år: Men vi har mange nye i mindretallet, typisk familier, hvis børn går i vore skoler, som ikke bruger Flensborg Avis Det er et problem for os og for sammenhængskraften i det danske mindretal, siger chefredaktør Jørgen Møllekær.

Annonce
Vi har mange nye i mindretallet, typisk familier, hvis børn går i vore skoler, som ikke bruger Flensborg Avis Det er et problem for os og for sammenhængskraften i det danske mindretal.

Chefredaktør Jørgen Møllekær.

Digital satsning

Støtten fra A.P. Møller Fonden skal bruges til målrettet at levere indhold til denne gruppe. 5000 ekstra hustande vil i en periode få papiravisen hver weekend og desuden få adgang nytænkt digitalt indhold. Indholdet bliver ikke udelukkende journalistik, men også oplysning, leg og læring. Derfor er både Dansk Skoleforening og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig ligeværdige partnere.

- Skoleforeningen hilser det meget velkommen, at Flensborg Avis ønsker at engagere sig endnu mere i at være en avis for hele mindretallet og i endnu højere grad vil være med til at understøtte dansk sprog og kultur i det danske mindretal. Derfor har Skoleforeningen sagt ja til at bidrage til projektet med formationer om livet i de danske dagtilbud og skoler, siger skoleforeningens direktør, Lars Kofoed-Jensen, der har et klart mål med det fælles projekt:

Flere partnere

- Sprogpolitik er et vigtigt emne i Skoleforeningen. Vi har en forventning til, at projektet er med til at gøre det nemmere for vores forældre at føle sig som en del af et levende mindretal med stærke bånd til Danmark. Samtidigt med at de, som har brug for det, understøttes i udviklingen af det danske sprog.

Også bibliotekschef Jens M. Henriksen ser frem til det nye samarbejde.

– Vi er på biblioteket virkelig glade for denne nye, ekstra mulighed for kontakt til en stor målgruppe, som vi kan fortælle om danske bøger, film og alt det andet, man kan hente mere af på biblioteket, siger han.

Den tidligere chef fra DR Syd, Kirsten Elley, skal stå i spidsen for satsningen.