Annonce
Udland

Mindst 13 er omkommet under vinterstorm i Spanien

Juan Medina/Reuters
Uvejr har ødelagt mange butikker og restauranter langs østkysten, hvor gader og pladser er oversvømmet.
Annonce

Mindst 13 personer er omkommet under en voldsom vinterstorm i det nordøstlige Spanien.

Uvejret har ødelagt butikker og restauranter langs østkysten, hvor høje bølger er slået ind over land og har oversvømmet gader og pladser. Det rapporterer flere lokale medier ifølge BBC.

Stormen, voldsomme bølger og snemasser har fået broer til at kollapse. Flere sandstrande er blevet ødelagt.

Blandt de omkomne er en 77-årig mand, som blev dræbt, da et drivhus styrtede sammen over ham i Andalusien i det sydlige Spanien samt en mand, som styrtede i havet i havnebyen Palamos i den nordøstlige del af landet.

Fire personer er meldt savnet under stormen, som har fået navnet "Gloria". som har vindstød på over 27 meter per sekund. En 25-årig britisk mand, som besøgte en strand på turistøen Ibiza, er blandt de savnede.

Premierminister Pedro Sanchez besøgte torsdag Mallorca, som også er ramt af ødelæggelser, og han blev fløjet hen over ødelæggelserne i den nordlige del af landet.

- Vi vil ikke spare på ressourcer og redningsindsats i denne krise, siger Sanchez, som understreger, at klimaforandringer har spillet en rolle for udviklingen.

- De meteorologiske fænomener, som vi er vidner til, er ikke kun forårsaget af klimaforandringer, men det er også rigtigt at sige, at klimaforandringer forstærker dem, siger premierministeren til AFP.

I regionen Girona i det nordøstlige Catalonien var 220.000 mennesker tidligere på ugen uden strøm.

Motorvejen AP7, som forbinder Spanien med Frankrig, blev blokeret midt på grænsen på grund af de store mængder sne. Også togtrafikken i området er ramt af snemasserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce