Annonce
Udland

Mindst 70 dræbt ved angreb på base i Niger

Angreb på base i Inates er det værste i Niger i nyere tid. Angrebet sker før sikkerhedsmøde med Macron.

Mindst 70 soldater blev dræbt ved et angreb på en militær lejr i Niger nær grænsen til Mali tirsdag aften, siger fire sikkerhedskilder til Reuters.

Angrebet på basen i Inates er det værste på Nigers militær i nyere tid.

Det franske nyhedsbureau AFP opgiver, at antallet af dræbte er "over 60". 12 meldes såret, og nogle er savnet.

- Terroristerne bombede lejren med granater og morterer. Eksplosioner i ammunitions- og brændselslagre forårsagede det store antal dræbte, siger en sikkerhedskilde.

Kilderne siger ikke, hvilken gruppe der stod bag angrebet, men militæret i Niger kæmper mod den militante gruppe Boko Haram ved den sydøstlige grænse til Nigeria og med jihadister i den vestlige del af landet ved grænserne til Mali og Libyen.

Nigers præsident, Issoufou Mahamadou, afbrød på grund af angrebet et besøg i Egypten, hvor han deltog i en fredskonference.

Angrebet sker forud for den franske præsident, Emmanuel Macrons, møde om sikkerhed i regionen i næste uge. Macron mødes med lederne fra Burkina Faso, Mali, Mauritanien og Tchad.

Tre soldater i Niger og 14 militante blev dræbt under kampe mandag.

Tusindvis af civile og soldater er blevet dræbt under voldelige konflikter i den store Sahel-region. Volden begyndte i Mali i 2012 og har spredt sig til Burkina Faso og Niger.

Angreb fortsætter, selv om Frankrig har sendt 4500 soldater til regionen for at hjælpe lokale styrker.

13 franske soldater blev dræbt i Mali i sidste måned, da to helikoptere kolliderede under en operation rettet mod jihadister i landets urohærgede nordlige dele.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce