Annonce
Varde

Mini-tri i Tistrup er igen udfordret af få tilmeldinger

Heidi Vestergaard Hansen, tv., er arrangør af Tistrup Mini-Tri, og selvfølgelig deltager hun også selv. Arkivfoto: Henrik Cramon
187 har meldt sig til den store mini-tri i Tistrup onsdag.

Tistrup: Ved 10-års jubilæet i 2016 var der 800 deltagere ved Tistrup Mini-Tri.

Siden er det gået ned ad bakke, og i år er der nu 187 tilmeldte.

- Men, man kan stadig tilmelde sig, og man kan også tilmelde sig derude, siger Heidi Vestergaard Hansen fra arrangørgruppen.

Siden 10-års jubilæet er det gået ned ad bakke. Sidste år blev en ny børne-wipeout introduceret for at få flere med, og der kom godt 300 deltagere i alt.

I år er der ingen nyheder - måske ud over, at løberuterne er lagt om, så 12 kilometer udgår, og man i stedet kan forlyste sig på tre, seks eller ni kilometer.

Det helt traditionelle mini-tri, som i dag er en af flere aktiviteter på den store sportsdag i Tistrup, begynder med at deltagerne løber igennem Kvie Sø.

Da der indtil videre kun er omkring 100 tilmeldte i tri-kategorien ender det nok med at mænd, kvinder og dem, der tager mini-trien som en stafet med flere deltagere, løber ud i søen på en og samme gang.

- Vejrudsigten siger regn, men det er altså sjovt alligevel, siger Heidi Vestergaard Hansen.

Hun har været med til at stå for opvarmning og i arrangørgruppen siden 2010 og har i alle år også deltaget. Det gør hun også i år, sammen med sine to piger og pigernes kusine.

- Jeg har fået slidgigt i hoften, så det kan være, jeg ikke gennemfører. Men jeg stiller op, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce