Annonce
Aabenraa

Minimesse i Aabenraa: Sønderjyske specialiteter blev prøvesmagt

Skuden lagde lokaler til, da 30 indkøbere fra special- og detailhandlen, caféer, hoteller og restauranter prøvesmagte sønderjyske specialiteter. Foto: Business Aabenraa

Aabenraa: Tirsdag 8. oktober blev der afholdt minimesse på Skuden i Aabenraa.

23 lokale fødevareproducenter fra Sønderjylland viste deres produkter frem og uddelte smagsprøver til de besøgende, som bestod af 30 indkøbere fra special- og detailhandlen, caféer, hoteller og restauranter.

- Det har været en dag fuld af overraskelser. Sønderjylland byder på mange spændende lokale fødevarer. Her fortalte vi om alt fra chokolade, landkylling og tyggegummi til saft, vin og gin, siger Lisbeth Strange Jensen fra Business Aabenraa i en pressemeddelelse.

Minimessen havde til formål at synliggøre specialiteter fra mindre fødevareproducenter i Sønderjylland og var den tredje workshop ud af fire for mindre fødevareproducenter med fokus på afsætning.

Bag arrangementet stod SEGES i samarbejde med Business Aabenraa, LandboSyd, LHN, Sønderborg Iværksætter Service, Sønderjyske Fristelser, Tønder Erhvervsråd, Udviklingsråd Sønderjylland og Haderslev Erhvervsråd.

Annonce
Og specialiteterne blev diskuteret. Foto: Business Aabenraa
Nogle udvalgte specialiteter. Foto: Business Aabenraa
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce