Annonce
Aabenraa

Minimesse i Aabenraa: Sønderjyske specialiteter blev prøvesmagt

Skuden lagde lokaler til, da 30 indkøbere fra special- og detailhandlen, caféer, hoteller og restauranter prøvesmagte sønderjyske specialiteter. Foto: Business Aabenraa

Aabenraa: Tirsdag 8. oktober blev der afholdt minimesse på Skuden i Aabenraa.

23 lokale fødevareproducenter fra Sønderjylland viste deres produkter frem og uddelte smagsprøver til de besøgende, som bestod af 30 indkøbere fra special- og detailhandlen, caféer, hoteller og restauranter.

- Det har været en dag fuld af overraskelser. Sønderjylland byder på mange spændende lokale fødevarer. Her fortalte vi om alt fra chokolade, landkylling og tyggegummi til saft, vin og gin, siger Lisbeth Strange Jensen fra Business Aabenraa i en pressemeddelelse.

Minimessen havde til formål at synliggøre specialiteter fra mindre fødevareproducenter i Sønderjylland og var den tredje workshop ud af fire for mindre fødevareproducenter med fokus på afsætning.

Bag arrangementet stod SEGES i samarbejde med Business Aabenraa, LandboSyd, LHN, Sønderborg Iværksætter Service, Sønderjyske Fristelser, Tønder Erhvervsråd, Udviklingsråd Sønderjylland og Haderslev Erhvervsråd.

Annonce
Og specialiteterne blev diskuteret. Foto: Business Aabenraa
Nogle udvalgte specialiteter. Foto: Business Aabenraa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce