Annonce
Læserbrev

Minimumsnormeringer er godt, men der skal mere til

Læserbrev: Det lykkedes ved finanslovsforhandlingerne at sikre et historisk løft af børneområdet. Det betyder, at vi får minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Hvad vi ikke må glemme er, at minimumsnormeringer ikke er det samme som gode normeringer, men det er en bund, der sikrer et minimum af pædagogisk personale og dermed tid til den mest basale omsorg og trivsel.

Borgmesteren har udtalt, at med denne lov vil Kolding komme op over minimumskravet. For nuværende har vi en normering på 3,2 for vuggestuer og 6,2 for børnehaver. Men for folk der arbejder på gulvet, er det tydeligt, at dette tal ikke holder.

Vi har vuggestuegrupper med 12 børn/tre ansatte, og vi har børnehavegrupper med 21-22 børn/tre ansatte og dette skal ses i lyset af, at man kun er tre ansatte på stuen i tidsrummet 9.00-12.00 - så på intet tidspunkt holder tallet fra Danmarks Statistik.

Derfor er jeg glad for, at han også har sagt, at vi ikke kommer til at bruge de afsatte midler til andre formål end dem finansloven foreskriver.

Så lad os få gjort det her til et vendepunkt. Lad os få en bedre normering i Koldings institutioner – en normering der sikrer, at alle børn udvikler sig, trives og er en del af fællesskabet. For alle børn har krav på at blive set og hørt. De skal opleve, at de er værdifulde, og en stærk pædagogisk indsats er helt afgørende her.

Annonce
Mette Voss
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];