x
Annonce
Læserbrev

Minimumsnormeringer, uddannelsesloft og nationale test

Læserbrev: Set med både lands- og lokalpolitiske briller, så er jeg glad for den sidste tids begivenheder, hvor vi i SF har været med til at sætte markante aftryk.

For det første har SF lavet en aftale om at gøre de nationale test frivillige for 80 % af de danske skoler i år og at afskaffe det nationale testsystem i dets nuværende form fremover.

SF og de røde partier har ønsket at sætte de nationale test i bero, efter en evalueringsrapport viste, at man ikke kan bruge testenes resultater til noget som helst fagligt på individuelt niveau for børnene. SF har altid været modstander af testene. Det samme har lærerne og mange forældre. Testene presser mange børn – især de mindste – og de kan ikke bruges som pædagogisk værktøj. De er meningsløse.

De blå partier ønskede ikke at sætte testene i bero. Og de har desværre vetoret i forligskredsen. Vi har lavet et kompromis, men et kompromis som vi kan være stolte af. Ikke bare fordi, at det er endnu et valgløfte for SF, som vi kommer tættere på at opfylde. Men fordi det vil gøre en forskel for rigtig mange børn.

SF har også været en bærende kraft i at afskaffe uddannelsesloftet. Det vil give større fleksibilitet for de unge, der ikke træffer det rette uddannelsesvalg i første omgang og derfor har brug for at vælge om. Vi skal huske, at de er vores råstof, for det er fra dem fremtidige innovative idéer skal komme. Derfor skal uddannelse også være tilgængeligt for de unge, hvor motivationen for læring flyder naturligt.

Som en tredje glædelig politisk begivenhed er der også kommet penge til flere voksne i daginstitutionerne. Der kommer 8,2 millioner til børneområdet i Kolding Kommune alene i 2020, og det er kun den første uddeling af de milliarder, der i sidste ende skal sikre, at der altid er et minimum antal voksne per børn i daginstitutionerne i Kolding Kommune.

Et par gode uger for børnene og alle os, der kæmper for dem.

Hans Holmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce